NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Hiába kérik a betegek, még mindig zárva van a Markusovszky kórház hátsó kapuja, pedig már a veszélyhelyzetnek is vége

A Paragvári utcai kaput még a járvány kitörésekor zárták be.

Tisztelt Dr. Nagy Lajos, Professzor Úr!

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Főigazgató Főorvos, Professzor Úrhoz, hogy tegye lehetővé a kórházba való be- és kijutást a Paragvári utcai kapun keresztül, az Onkológiai kapun pedig hosszabbítsa meg délután 4 óráig.

Sok, hozzám hasonló, nehezen mozgó nyugdíjas sorstársamnak okoz jelentős problémát, hogy a hátsó kapu, – melynek környékén ingyenes a parkolás, és a buszmegálló is ott található – még mindig zárva van, az onkológiai pedig délután 2-kor bezár. Holott a veszélyhelyzetnek vége, a látogatási tilalom is megszűnt.

Autóval érkező, nyugdíjból élő beteg sorstársaim, és hozzátartozóik ezrei vannak ezzel parkolási díj fizetésére kényszerítve. Akinek pedig autóra sem telik, és a kórház bezárt hátsó kapujánál lévő buszmegállóban száll le, végeláthatatlannak tűnő utat kell megtennie, hogy bejusson a kórházba, akár betegként, akár hozzátartozóként érkezik.

Ezúton kérem, mint a szegények orvosaként, és a rászorulók istápolójaként ismert, mélyen vallásos, példaértékű életet élő, Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóról elnevezett díj friss kitüntetettjeként – amihez fogadja ezúton is őszinte elismerésem és szívből jövő gratulációmat – tegye lehetővé ismét a közlekedést a Paragvári utcai hátsó kapun és hosszabbítsa meg az onkológiai részen.

Szombathely, 2020.július 16.

Előre is köszönettel:

Csirkovics Lászlóné

A fenti levelet olvasónktól kaptuk. A történet némi magyarázatra szorul, a Markusovszky kórház Paragváry utca felőli kapuját a járvány kitörésekor zárták le. A betegek azóta csak a Markusovszky utcáról nyíló főbejáratot használhatják, illetve az onkológiai osztályhoz vezető kaput, de ahogyan olvasónk is írja, azt délután kettőkor bezárják.

A Paragvári utca felőli bejárat.
fotó: Forrás: googlemaps.com

Mintegy egy hónapja egy másik olvasónk már felhívta a figyelmet

2020.06.11. 14:47

Olvasónk szerint áldatlan állapotok uralkodnak a szombathelyi Markusovszky kórház onkológiai osztályán – Reagált a főigazgató

/ jelentem 7 hsz. /
Egy olvasói panasznak igyekeztünk utánajárni, mely a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett védelmi intézkedések miatti helyzetet kifogásolja.
a problémára. Ő azt is írta, hogy mivel csak a főbejáraton lehet bemenni a kórházba, a Markusovszky utca amúgy is zsúfolt parkolási és közlekedési helyzete tovább romlott, ráadásul ezt még súlyosbítja az új orvosi rendelők építése a főbejárattal szemben, ezzel ugyanis kevesebb parkolóhely van.

Azt is megjegyezte, hogy az idős, nehezen mozgó betegeknek csak „egy-két pihenő beiktatásával sikerül, körülbelül fél óra alatt hátrajutniuk például a laborhoz. Korábban viszont bejutottak valamelyik másik bejáraton, ami esetleg közelebb volt a céljukhoz.”

A főbejárat
fotó: Google Maps

Megkérdeztük a kórházat is, ahonnan a bejáratokkal kapcsolatban ezt a választ kaptuk:

A Markusovszky kórház minden intézkedését betegeink mielőbbi gyógyulása és biztonsága érdekében hozzuk meg. A járványveszély miatti korlátozó intézkedések mindannyiunk egészségét és biztonságát szolgálják. Az egykapus beléptetést a személyforgalom szűrhetősége miatt vezettük be, a kapuk megnyitása a járványügyi helyzet feloldásával azonnal megtörténik majd.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *g*n, *k*r p*ld*t *s v*h*tn*nk * sz*msz*d*nkr*l, m*rt * l*g*t*ls...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
azazel: Cs*k gr*t*l*ln* t*d*k. M*g t*bb *ly*n k*zd*m*ny*z*s k*ll*n*. Sz*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
crankitup: ...k*v*ncs* v*gy*k, h*gy t* m*ly*n j*g*n m*n*s*t*d *zt *tt k*mm*...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
Kubota: L*h*t, d* m*st Sz*mb*th*lyr*l m*gy * d*sk*rz*s. *nny* *r*v*l p*l...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
spq2s: * v*r*s*n k*v*l* *t*k*t *gy*n*gy l*sz*rj*k? T*dt*d?...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca