NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Hát milyen világban élünk, hogy még Mark Zuckerberg is leragasztja a laptopjának kameráját?!

Ezermillió cikkben olvashattunk már arról, hogy az internetes jelenlétünket nem csak azzal érdemes védeni, hogy erős jelszavakat használunk, nem adunk meg adatokat csak úgy minden jöttmentnek, és jól megnézzük, kivel mit osztunk meg, de azzal is, hogy mondjuk leragasztjuk a számítógépünk kameráját, amikor éppen nem használjuk. Ma már ugyanis elég könnyen lehet kémkedni mások után úgy, hogy meghekkelik a gépüket, és távolról akár a kamerát is bekapcsolják, hogy azt észre sem veszi a gyanútlan felhasználó.

Kérdés persze, hogy rólunk, egyszeri földi halandókról mégis mit tudhatna meg így egy hacker. Hogy néha hangosan röhögünk egy YouTube-videón? Hogy olykor a laptopunk felett zabálunk? Persze más a helyzet, ha egy olyan prominens emberről van szó, mint a Facebook-vezér Mark Zuckerberg. És az már jelent is valamit, ha ő is ragasztgat, márpedig az egyik frissen feltöltött képe alapján ez a helyzet:

fotó: Facebook

Látjuk ugye, ott baloldalt? Az az ő helye és Macbookja, aminek a kameráján látványosan ott fityeg a kis szürke basz. Ennél is izgibb, hogy az óvatossága kiterjed a laptop mikrofonjára is: ha jól megnézzük, egy másik, kis fekete basszal a gépének oldalán azt is elfedte.

De nem ő az egyetlen, aki ilyen egyszerű barkácsmódszerrel védi a privacy jét: az FBI igazgatója, James Comey is elismerte nemrég, hogy szintén leragasztja a notebookjának kameráját.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: *n cs*k *zt m*nd*m, l*h*t *tt t*lt*k*zn* *z *ngy*n*s t*szt, m*g ...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
rheingold1926: N*m k*r** *z m*g?...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
Katka: T* m*gy*r*z*d * f*l*l*l*n k*rm*ny b*z*ny*tv*ny*t? K* k*rt *rr*? ...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
joska01: F*lr**rt*sz-*ng*m n*m z*v*r,h*gy n*k*d *z * v*l*m*ny*d,h* 100x l...
Zacher etikája
Ddd911: *rr*l n*m *s b*sz*lv*, h*gy *gy*s v*kc*n*r*l *zt s* t*dj*k *ld*n...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója