NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Mark Zuckerberg meglepő dolgot mondott arról, kit venne fel dolgozni maga mellé a Facebookhoz

Ha tízet tippelhettem volna, akkor sem találtam volna el, hogy mi az egyik legfontosabb szempontja a vörös üstökű zseninek.
fotó: Ria Novosti/Camera Press/Redux

Ki ne agyalt volna el azon akár csak futólag, hogy milyen lehet egy olyan cégnél dolgozni, mint a Facebook vagy a Google? (Ráadásul nem is annyira lehetetlen, mint elsőre gondolná az ember, szerkesztőségünkből például volt már olyan, aki az utóbbi webes óriás egyik munkakörében landolt, és egyébként is sok ilyen magyar van.) Sokfélét hallottunk és olvastunk ezekről, a színes-inspiratív irodákról éppúgy, mint hogy néha mégsem akkori buli ezekben melózni.

Most azonban egyenesen elsőkézből jött egy érdekes információ, a Facebook első emberétől. Mark Zuckerberg egy barcelonai mobilos konferencián árulta el, hogy ki az, akit felvenne maga mellé dolgozni. A megdöbbentő recept így hangzik:

"Csakis olyat, akinek én is szívesen dolgoznék."

Zuckerberg azt is hozzáfűzte, hogy ez a magának felállított szabály eddig egészen jó szolgálatot tett neki. De elmondta azt is, hogy az állásbetöltés problémás ügy a közösségi hálónál, mert több a munka, mint amennyi az ember, és ez néha ahhoz vezet, hogy olyanokat vesznek fel, akik talán nem a legmegfelelőbbek az adott munkakörre. Egyébként pedig szerinte

a Facebook nem az a cég, ami mindenkinek ideális lehet.

A hallgatóság egyébként különböző kérdéseket tehetett fel a CEO-nak, aki örömmel válaszolt is ezekre, mint az a fenti képből kiderült. További okosságai, amik elhangzottak, dióhéjban:

 • A legfontosabb, hogy minél kisebb legyen a csapatod. A Facebook több mint egymilliárd embert szolgál ki világszerte, mégis 10 ezernél kevesebben dolgoznak a vállalatban. Ez pedig a modern technológiának köszönhető.
 • Ha van egy ötleted, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy bízol benne és magadban. Nem szabad hinni azoknak, akik arról beszélnek, hogy túl fiatal vagy, kevés a tapasztalatod. "Én 19 évesen indítottam el a Facebookot" - mondta.
 • Ami a gyűlöletbeszédet illeti, szerinte nagyon vékony a mezsgye, ami azt elválasztja a szabad véleménynyilvánítástól. De amint valaki erőszakra vagy terrorizmusra buzdít, azt azonnal törlik.
 • (via CNN Money , Telegraph )

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  kovacsg: *n cs*k *zt m*nd*m, l*h*t *tt t*lt*k*zn* *z *ngy*n*s t*szt, m*g ...
  A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
  rheingold1926: N*m k*r** *z m*g?...
  Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
  Katka: T* m*gy*r*z*d * f*l*l*l*n k*rm*ny b*z*ny*tv*ny*t? K* k*rt *rr*? ...
  Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
  joska01: F*lr**rt*sz-*ng*m n*m z*v*r,h*gy n*k*d *z * v*l*m*ny*d,h* 100x l...
  Zacher etikája
  Ddd911: *rr*l n*m *s b*sz*lv*, h*gy *gy*s v*kc*n*r*l *zt s* t*dj*k *ld*n...
  A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója