NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Kisebb lesz az új egészségügyi központ, 13 és fél millióból felújítanák a Kiskar utcai orvosi rendelőket

Az Egészségügyi Alapellátó Központra 700 millió forintja van Szombathelynek, de több mint egymilliárdos kivitelezési ajánlat is jött. Kevesebb lesz a parkoló.

A múlt héten írtunk arról a botrányról, ami a Szombathelyre tervezett Egészségügyi Alapellátó Központ körül robbant ki. A történet röviden annyi, hogy a Markusovszky kórházzal szemben, a régi városi strand helyére tervezetek egy háziorvosi-, és fogorvosi rendelőket tömörítő épület komplexumot. Ide kerültek volna a Március 15. téri és a Kiskar utcai háziorvosok, valamint a fogorvosok az SZTK épületéből és a Wesselényi utcából is.

Nem költözhetnek be a Kiskar utcai háziorvosok az új szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Központba

A doktorok levélben tiltakoznak. Azt írják, a túlárazott kivitelezés miatt nem jut pénz a nagyobb épületre. Maradnak a korszerűtlen, zsúfolt belvárosi rendelőkben. Felháborodott levelet írtak a szombathelyi Kiskar utcai házorvosok a szombathelyi polgármesternek, Puskás Tivadarnak. A levélhez, melyet a rendelőben dolgozó nyolc orvosból öten írtak alá, szerkesztőségünk is hozzájutott, így meg is tudjuk mutatni.

Ahogy egy hete írtuk

2018.02.06. 06:36

Nem költözhetnek be a Kiskar utcai háziorvosok az új szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Központba

/ életmód 8 hsz. /
A doktorok levélben tiltakoznak. Azt írják, a túlárazott kivitelezés miatt nem jut pénz a nagyobb épületre. Maradnak a korszerűtlen, zsúfolt belvárosi rendelőkben.
, a kivitelezés túl lett árazva, így a 700 millió forintos keretösszegből dolgozó pályázatban újra kellett terveztetni az épületet.

A közgyűlési előterjesztésből az derül ki, hogy két ajánlatot tettek piaci szereplők az építésre. Az egyik nettó 891 millió 491 ezer 507 forintért, míg a másik nettó 1 milliárd 134 millió 649 ezer 474 forintért vállalta volna az építést. A városvezetők e két ajánlat után döntöttek úgy, hogy újra terveztetik az épületet, amivel a Gáspár Mérnöki Irodát bízták meg. Az új tervek egyébként külön pénzébe nem kerültek az adófizetőknek, mivel azt az iroda átcsoportosította a beruházás költségeibe. A kisebb épületet - ahová, a Kiskar utcai rendelőintézet orvosai már nem férnek be - a Gáspár Mérnöki iroda nem csak tervei, de ki is vitelezi.

A központ eredeti látványterve - a klikkre még több nyílik
fotó: Forrás: szombathely.hu
Az új épület így 686 millió 500 ezer forintért építik fel. A maradék 13 millió 500 ezer forintból pedig felújítják a Kiskar utcai rendelő intézetet. Ebből a pénzből jut majd akadálymentesítésre, wc felújításra és új burkolatokra is.

A közgyűlési előterjesztésből egyébként az is kiderül, hogyha csütörtökön a városatyák rábólintanak a kisebb épületre és az új tervekre, akkor ezzel együtt egy kevesebb autót befogadni képes parkoló terve is zöld utat kap majd.

Eredetileg ugyanis 125 parkolóhelyet alakítottak volna ki a területen, most ez 50-re csökkenhet.

Az indoklás pedig az, hogy a kisebb épülethez elég a kevesebb parkoló is, bár korábban a tervekkel kapcsolatban a városvezetők azt hangoztatták, hogy elsősorban a Egészségügyi Alapellátó Központ, másodsorban pedig a kórház parkolási problémáit akarják ezzel megoldani.

A terveket csütörtökön tárgyalja a közgyűlés. Az pedig további kérdéseket vet fel, hogy a Fidesz szombathelyi frakciójának közleménye

2018.02.06. 21:19

Fidesz: Nem egy, hanem több lépcsőben költöznek majd a szombathelyi háziorvosok

/ közélet 2 hsz. /
Befutott a városvezetés közleménye is Egészségügyi Alapellátó Központ-ügyben.
szerint a Kiskar utcai orvosok nem most, hanem majd az épület építésének második lépcsője után költözhetnek be az új intézetbe. Most azonban mégis 13 és fél millió forintot költenek el a Kiskar utcai épületre.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: T* v*gy *z *d**t*, m*g m*g b*lf*sz *s, m*rt *gy r*g*szk*dsz * f*...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
miki1950 : * f*ls*r*lt*k*n t*l *z l*sz m*jd * l*gn*gy*bb g*nd, h* m*g*nk*zb...
Ungár: Hende Csabának fontosabb a Fidesz akarata, mint a szombathelyiek munkahelye
fucking: N*r*ncsh*rny*! * h*ll*d*kr*bl*sn*l n*m v*lt*l f*lh*b*r*dv*?...
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat
nyugat1: k.b. 9 m*ll** v*r*ssz*k*rt* *rsz*g* v*gy*nk,j* *s j* p*r b*rk**....
Az ötből csak négy vakcinát tud nyugodt szívvel ajánlani Zacher Gábor
gpszycho: S*g*t*k: *n m*g s*s*m sz*v*zt*m * f*d*szr*....
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat