NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Már nagyon keresik az alkalmazottakat Ausztriában: 519 ezer forintos fizetést kínálnak takarításért

Habár a kijárási korlátozás még érvényben van, felpezsdült a munkaerőpiac, egyre több álláshirdetéssel találkozni, melyben keresik az "olcsó" munkaerőt.

Erre hívta fel a figyelmet a pénzcentrum.hu , mely azt tapasztalta, hogy rengeteg ausztriai munkát kínáló friss hirdetés található megint az álláskereső magyar oldalakon, és sok helyen felajánlják a videóinterjú lehetőségét is.

Nem véletlenül, hiszen a korábban lezárt Fertő parti üdülőhelyekre, kunyhókba és a partszakaszokra már ismét kilátogathatnak az emberek, valamint kedden 14300 üzlet nyitott ki. Május 1-jétől pedig a bevásárlóközpontok, fodrászatok is fogadhatnak vendégeket. A tervek szerint május 2-án minden üzlet, bevásárlóközpont kinyithat, majd május közepén a hotelek, éttermek és más vendéglátóipari egységek is.

Mint a lap gyűjtéséből kiderül, elsősorban a vendéglátás, az ipar és a különféle szolgáltatások területére keresnek embereket. Gyári munkásokat 2100 eurós havi bérért, de pincéreket, szakácsokat, takarítókat, házvezetőnőket és persze gyermekfelügyelőket is.

Az egyik hirdetésben például havi bruttó 1480 euróért keresnek takarítókat, ami a jelenlegi árfolyamon 519 ezres fizetést jelent. De mosogatásért már 1950 eurót kínálnak egy felső-ausztriai étteremben, április 20-i munkába állással.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

polgartars: P*nt * n*p*kb*n *lv*st*m, h*gy *z *j*bb *r*m*l*s s*k*k*t k*nysz*...
A cigaretta sodrás nem kényszer, hanem egy régi-új divat
polgartars: *z *m*ly*n k*mm*n*st* *szm*k*t *d*z sz*m*mr*. *v*gy *gy gy*r *g*...
Eltemették Fülöp herceget
fucking: *rh*tt*k l*v*l*t, t*lt*k*zh*tt*k p*t*c**v*l *z*k l*sz@rj*k! Cs*t...
Nyílt levél a döntéshozóknak az iskolanyitás előtt
Nagyadri: *z **r*st*t h*n*p*k *t* *zt *rj*, n*m * n*p* h*l*l*z*s* *d*t*k *...
Itt vannak az első negyedév szombathelyi halálozási adatai, és ember legyen, aki érti őket
reality111: M*nk*m m**tt f*ly*m*t*s*n *ly*n f*l*l*t*k*t t*p*r*l*k, *m*ly*k*t...
Ideje volt megtudni: semmit sem ér a felületi fertőtlenítés a koronavírussal szemben