NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Már 50 ezren követelik, hogy szivárványos stadion fogadja a magyarokat Münchenben

Mindez azért van, mert a magyar Országgyűlés június 15-én fogadta el azt a törvényt, amely tiltaná, hogy a 18 év alattiaknak beszéljenek a homoszexualitásról és a transzszexualitásról.

Már több mint 51 ezer aláírás összegyűlt azon a petíción, amelyet azért indítottak  el, hogy a június 23-i Németország–Magyarország Európa-bajnoki futballmérkőzésre a szivárvány színeivel világítsák ki a helyszínt, a müncheni Allianz Arénát.

Mindez azért van, mert a magyar Országgyűlés június 15-én fogadta el azt a törvényt, amely tiltaná, hogy a 18 év alattiaknak beszéljenek a homoszexualitásról és a transzszexualitásról. Ez azt jelenti, hogy a magyarországi iskolákban korlátoznák a felvilágosító foglalkozások témakörét.

Szivárványos Allianz
fotó: AFP

Ezeket a foglalkozásokat ráadásul csak olyasvalaki vagy olyan szervezet tarthat, akit és amelyet jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásba vesz.

A Change.org portálon elindított német aláírásgyűjtés Jürgen Muthhoz, az Allianz Arena ügyvezető igazgatójához, Aleksander Čeferin UEFA-elnökhöz, Fritz Kellerhez, a Német Labdarúgó-szövetség elnökéhez és Andreas Junghoz, az FC Bayern München igazgatójához fordul az ügyben.

A szövegezés szerint a petíció támadásnak tartja a törvényt az emberi jogok és a szabadságjogok ellen. Megjegyzik azt is, hogy mindez egy olyan szövetséghez tartozó országban történt, amelyben az emberi jogok európai egyezményét tisztelni és védeni kell – írja az Index .

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Horváth Zsolt: T*szt* B*lk*n! *gy n*mz*tk*z*, f* k*zl*k*d*s* v*n*l*n t*ty*gh*tn...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: * v*r*nd*s*g *s*t*n *z *ls* k*t tr*m*szt*rb*n n*m *dh*t* C*v*d *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
kriszpo: *z*k * v*d**lt*s*k k*pr*b*lt, r*g*n k*f*jl*szt*tt v*d**lt*s*k. *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás