NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Már 260 pápai van karanténban

De szerencsére csak egy új fertőzöttet találtak.

Csütörtök este számolt be a pápai polgármester, Áldozó Tamás az új fejleményekről. Szerencsére mindössze egyetlen új fertőzöttet azonosítottak be, aki külföldről tért haza. Egy személy pedig meggyógyult, így nem nőtt az aktív koronavírusosok száma, továbbra is 43 személyről tudni – írja az infopapa.hu.

Viszont újabb 79 személynél kellett elrendelni a hatósági házi karantént, így jelenleg összesen 260-an vannak karanténban. Mint a polgármester mondta, folyamatban van a kontaktkutatás annál a két azonosított pozitív esetnél, mely a Napsugár Bölcsődéből és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodából került ki. 176 járványügyi megfigyelés, 46 elkülönítés és 38 esetben zárlatot rendelt el a hatóság.

„A Vajda óvodában valamennyi dolgozó első tesztje negatív lett, a fertőtlenítő takarítást követően hétfőre tervezik az óvoda újranyitását. A Napsugár Bölcsőde dolgozói közül a tegnap bejelentett 8 fő mellett ma egy újabb munkatárs második tesztje lett negatív, további 5 fő első tesztje szintén negatív lett. A bölcsőde várhatóan augusztus 24-től fogadhat újra gyermekeket” – mondta.

Hozzátette, hogy egy korábban karanténba került házi gyermekorvos két tesztjének eredménye is negatív lett, így hétfőtől ismét rendelhet. Egy július 27-én tartott konferencia valamennyi résztvevőjének tesztje is negatív lett, így hamarosan ők is újra munkába állhatnak.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

_krampampuli_: N*m *s dr*g* * b*nz*n s*k*k sz*r*nt: t*ss*k cs*k m*gn*zn*, h*gy ...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
forestiero: M*n*k *s n*k*nk *z **? P*nzt m*r n*m n*gy*n *k*r *dn*, *s f*lh*b...
Megállapodott az EB Magyarországgal a helyreállítási tervről folytatott tárgyalások határidejének meghosszabbításáról
edmond: * v*r*nd*ss*g *gy t*d*m n*m k*z*r* *k. S*t, * v*r*nd*s n*k s*r*n...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
edmond: *m*k*r *zs**b* *t*z*m, h*rm*s*v*l *d*t*m b* *z *lt*s*k*t. S*h* n...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
lights: V*l*sz: M*rt m* *gy *d**t*, cs*csk*, b*h*d*l*, *lj* n*mz*t v*gy*...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta