NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Május óta nem javították meg a 8-as főút szalagkorlátját, amit egy részeg sofőr zúzott le

Megkérdeztük a Közutat is, hogy miért nem javították még meg. Érdekes választ kaptunk.

Még május közepén számolt be lapunk egy balesetről. Egy soltvadkerti férfi éppen Csákánydoroszló irányába tartott Körmend felől Volkswagenjével, Amikor szalagkorlátnak ütközött a 8-as főút 168-as kilométerszelvényénél. Miután megszondáztatták a férfit, kiderült, hogy ittasan ült volán mögé, ezért elvették jogosítványát és büntetőeljárást indítottak ellene.

Azt hihetnénk, hogy itt véget is ér a történet, hiszen megkapta méltó büntetését a felelőtlen sofőr. Viszont a minap jelezte egy rendszeres szentgotthárdi olvasónk, hogy valami még sincs rendben. Ez pedig nem más, mint a megrongált szalagkorlát.

Olvasónk, nevezzük D-nek, jelen volt a fent említett balesetnél. Azt írta, hogy harmadikként vagy negyedikként értek oda a helyszínre, de azt nem tudjuk pontosan és nem is firtattuk, hogy szemtanúként vagy hozzátartozóként érkeztek. Azt viszont tudjuk, hogy a baleset óta is folyamatosan jár autóval ezen az útvonalon, így szemet szúrt neki, hogy azóta sem javították meg a tönkrement szalagkorlátot.

„A szalagkorlátot azóta sem tudták kijavítani, egy DashCamos pillanatképem van róla, mellékelem. Ez tegnap este készült, igaz nem a legjobb minőség. Mivel az Önök írásainak nagy része után az illetékesek észreveszik a hibákat és azokat javítják is, gondoltam megírom Önöknek” – írta.

fotó: Olvasó

Eltelt tehát majdnem fél év és azóta is a megrongált szalagkorlát búslakodik ott az út szélén. Csak egy tábla jelzi, hogy vigyázni kell ezen a részen a hiányos szalagkorlát miatt.

Megkérdeztük ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy kinek a dolga kijavítani a sérült szalagkorlátokat, miért nem javították még ki a fent említett szalagkorlátot, és mikorra várható a kijavítása.

Szerencsére nem kellett sokat várni a válaszra, igaz nem lettünk tőle sokkal okosabbak, és kicsit hárításnak is tűnik a válasz. A Közút ugyanis röviden és tömören azt mondja, hogy ütemezetten végzik a javításokat és az időjárástól függ, hogy mikor tudják megcsinálni a Körmend térségében lévő szalagkorlátokat.

Íme teljes válaszuk:

Illetékes mérnökségünk szakemberei a sérült szalagkorlátok javítását, egyéb közlekedésbiztonságot növelő útfenntartó tevékenységük mellett, ütemezetten végzik. Körmend térségében a szalagkorlátok javításának előkészítése már folyamatban van, a tervek szerint időjárás függvényében elvégzik a javításokat.

Üdvözlettel,

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zenefirkasz: Sz*r*nt*m s*jn*s v*gy s*m, - *z *lt*s j*l*n *t*m*t *s *zt t*k*nt...
Április végéig kiderül, lesz-e idén Sziget
lionking: Ny*g*dt*n *rj*n*k *m*t *k*rn*k. M*l*t *m*t k*ll *lv*g*zz*k,* s*j...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
iszek: * N*r** *t- Br*nn*r krt- * k*rf*rg*l*m *gy v*cc. Kb.*gy *v* *p*t...
Módosulás előtt a KRESZ, sokan kiakadnak majd a változáson
j...: *mb*r*k . M**rt k*ll *gy *ly*n k*t*l*c** m**tt *lr* m*nn* ?...
„Öt napja csak fekszem a kórházi ágyon, és várom, hogy történjen valami”
miki1950 : * K*ll*n* K*s K*rt n*m m*gy * Y**T*b* -*n. ...
Élő online koncert a Nyugaton!