NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Egy koffeinfüggő fotós

Mobiltelefonnal készít képeket, naponta legalább egyet. A lényeg, hogy „anyaghoz” jusson.

Garai Antal „Atom”, a nyugat.hu fotóriportere abból a szempontból nem csodabogár, hogy csak úgy mint mi, minden nap iszik kávét. Talán még a napi 4-5 adag sem különösen kiugró, na jó, azért lehet az már nem átlagos. De az mindenféleképpen figyelemfelkeltő, hogy a feketelevest rendre meg is örökíti.

Rövidkávé, hosszúkávé, fotókávé
fotó: Bonyhádi Zoltán

A hóbortot egy okostelefon-alkalmazás, az Instagram váltotta ki. Mivel az első kép egy kávécsészésre sikeredett, bevillant az ötlet, hogy akkor ez egy tematikus profil (atom_coffee) lesz és csak kávés fotók jöhetnek szóba.

Mint az Amelie csodálatos életében a világjáró kerti törpe, úgy tűnnek fel különböző hátterek előtt a jól ismert kávéscsészék, azokon a fotókon amikből most 320-at válogatott össze a fotós és állított ki a szombathelyi Cafe Freiben. A megnyitót hétfő délután 18 órakor tartották a városi koffeinfüggők Mekkájában.

Sokan kívánicsak voltak, hogy miként találkozik a modern technika és az ősi ital
fotó: Bonyhádi Zoltán

Régi barátok, fotós kollegák és zenész barátok, az Ocho Macho zenekar tagjai is ott voltak, amikor a fényképezővel, biztos kézzel bánó riporter, most egy kicsit remegő kézzel és benne mikrofonnal mesélt a fotók keletkezéséről és tárt fel olyan titkokat, hogy melyik is az ő kedvenc feketéje. Jó emlékekből egyébként akadt bőven, amennyi kép annyi jó íz és élmény, aminek különös lenyomata a mobiltelefon optikáján keresztül rögzült. Azért volt olyan kávé is aminek fotója nem került fel a falra, az a bizonyos csornai fekete annyira rossz volt, hogy még az emlékétől is összerándult Atom arca. Így tehát érthető, hogy a zaccos koffeinadag képe necces lett volna a falon.

Kontrasztok és harmóniák, elegáns kávéscsésze és eldobható papírpohár, füstös gyárudvar és márványasztallap. Szinte nincs olyan hely és környezet, ahol az elmúlt egy év alatt Atom ne fordult volna meg, és ne kattintott volna legalább egyet. De nem csak helyek, hanem ismert emberek sőt, olykor-olykor még szamarak és macskák is áldozatul estek az objektív lencséjének.

A kávés fotókíállításon készült kávés fotó
fotó: Bonyhádi Zoltán

A kiállítás április végéig látogatható a Cafe Freiben, ahol egyébként ebből a kivételes alkalomból most és egyszer idegen márkák is megjelenhettek a fotók által.

Kapcsolódó

2013.03.24. 19:15

Majdnem Instant - fotókiállítás sok-sok koffeinnel

/ kultúra gal. 1 kapcs. /
Igyon egy csésze kávét egy zsiráffal, vagy Alföldivel, vagy az Ocho Machókkal! Mondjuk a víztorony tetején vagy a Balatonon. Kiállítás a kávé bűvöletében.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TheOldBarbers: N*! M*st h*gy v*gr* * sz*rk*szt*s*g d*lg*z**n*k s*k*r*lt k*j*l*l...
Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: a zöldirtás örök
iszek: H* M*rk*-Z*y,*z *ll*nz*k gy*z, H*dh*zy l*sz *z * *lsz*m*lt*t*s* ...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
Kovács Jenő: 1. * V*s* *ng*tl*nf*jl*szt* Zrt-t 2021. j*l**s*b*n j*gy*zt*k b*....
Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó
jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat