NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Majdnem elmaradt a Nyolc Ág Művésztábor, de végül nagyon jó, hogy nem

Fiatal művészek közt inspirálódtunk Vasszécsenyben.

Igazából eddig is tudtam már a Nyolc Ág Művésztábor létezéséről, sőt, a programok alapján mindig meg is jött a kedvem, hogy megnézzem magamnak, mi is ez az egész, de valahogy a korábbi években nem sikerült rávennem magam. Szerintem ezzel a „művésztábor” elnevezéssel volt bajom.

fotó: Kiss Tamás

Érdekel a művészet, de művész nem vagyok, rossz újságcikkeket meg blogbejegyzéseket írok, mégis mi keresnivalóm lenne ott? Idén kiderült, hogy egészen sok, és ha átlépem ezt a névadásból fakadó magas küszöböt, odabent egyszerű földi halandóként is komfortosan érezhetem magam.

fotó: Kiss Tamás

Szóval ez volt a negyedik, nekem az első, és Vasszécsenynek is. Mert hogy eddig minden évben Kámban volt a tábor, idén is így készültek, de két nappal a kezdés előtt úgy határozott a kámi önkormányzat, hogy a járványhelyzetre hivatkozva nem engedélyezik a megtartását. Ennyi idő alatt elég lehetetlen küldetésnek hangzik új helyszínt találni, de a szervezőknek sikerült, és az Ó-Ebergényi Kastélyszálló mögé költöztették az egészet.

fotó: Kiss Tamás

Koncertek, workshopok, líraműhelyek, színházi és performansz előadások is voltak, de nem is feltétlenül a program tette a tábort azzá, ami, inkább a közösség. Fiatal írók, művészek, érdeklődők és barátok olyan inspiráló, de közben nagyon kedves közeget alkottak, amiben egész egyszerűen jó volt létezni.

fotó: Kiss Tamás

Könyvbemutatóból koncertbe, lelkizésből hajnalig tartó táncolásba, közös meditációból a tűzzsonglőr-bemutató közben érzett feszült csodálatba csöppentem, sőt, az évek óta tintahiányos verses füzetembe is sikerült pár sort odamaszatolnom.

fotó: Kiss Tamás

A Nyolc Ág nagyon jó, hogy van, és nagyon jó lenne, ha a jövőben is folytatódna. Jó látni, hogy a különböző művészeti ágak találkozása milyen energiákat szabadít fel, hogyan inspirálják egymást a környék fiatal művészei, és még jobb azt látni, hogy nem csak igényük van erre a találkozásra, hanem ez az igényük cselekvéssel is párosul, és képesek megszervezni magukat, még ilyen nehéz, pandémiás körülmények között is.

Galériánkhoz katt a képekre!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?