NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Majdnem elmaradt a Nyolc Ág Művésztábor, de végül nagyon jó, hogy nem

Fiatal művészek közt inspirálódtunk Vasszécsenyben.

Igazából eddig is tudtam már a Nyolc Ág Művésztábor létezéséről, sőt, a programok alapján mindig meg is jött a kedvem, hogy megnézzem magamnak, mi is ez az egész, de valahogy a korábbi években nem sikerült rávennem magam. Szerintem ezzel a „művésztábor” elnevezéssel volt bajom.

fotó: Kiss Tamás

Érdekel a művészet, de művész nem vagyok, rossz újságcikkeket meg blogbejegyzéseket írok, mégis mi keresnivalóm lenne ott? Idén kiderült, hogy egészen sok, és ha átlépem ezt a névadásból fakadó magas küszöböt, odabent egyszerű földi halandóként is komfortosan érezhetem magam.

fotó: Kiss Tamás

Szóval ez volt a negyedik, nekem az első, és Vasszécsenynek is. Mert hogy eddig minden évben Kámban volt a tábor, idén is így készültek, de két nappal a kezdés előtt úgy határozott a kámi önkormányzat, hogy a járványhelyzetre hivatkozva nem engedélyezik a megtartását. Ennyi idő alatt elég lehetetlen küldetésnek hangzik új helyszínt találni, de a szervezőknek sikerült, és az Ó-Ebergényi Kastélyszálló mögé költöztették az egészet.

fotó: Kiss Tamás

Koncertek, workshopok, líraműhelyek, színházi és performansz előadások is voltak, de nem is feltétlenül a program tette a tábort azzá, ami, inkább a közösség. Fiatal írók, művészek, érdeklődők és barátok olyan inspiráló, de közben nagyon kedves közeget alkottak, amiben egész egyszerűen jó volt létezni.

fotó: Kiss Tamás

Könyvbemutatóból koncertbe, lelkizésből hajnalig tartó táncolásba, közös meditációból a tűzzsonglőr-bemutató közben érzett feszült csodálatba csöppentem, sőt, az évek óta tintahiányos verses füzetembe is sikerült pár sort odamaszatolnom.

fotó: Kiss Tamás

A Nyolc Ág nagyon jó, hogy van, és nagyon jó lenne, ha a jövőben is folytatódna. Jó látni, hogy a különböző művészeti ágak találkozása milyen energiákat szabadít fel, hogyan inspirálják egymást a környék fiatal művészei, és még jobb azt látni, hogy nem csak igényük van erre a találkozásra, hanem ez az igényük cselekvéssel is párosul, és képesek megszervezni magukat, még ilyen nehéz, pandémiás körülmények között is.

Galériánkhoz katt a képekre!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

pistike64: *n n*m m*gy*r*z*t*t k*rt*m, h*n*m m*s v*l*m*ny*r* v*lt*m k*v*ncs...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
pistike64: K*t k*nkr*t k*rd*s*m v*lt cs*k, d* *lk*r*lt* * v*l*sz*d*st, h*ly...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
Latyak: V*lt *tt m*r "j*b*r*t", "M*k*1951" n*v*n, m*st *...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
OhneGetzi: T* sz*r*ncs*tl*n... :-)...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
emberfarkas: K*r l*b*rk*zn* *z *l*pj*b*n v*v* k*zp*nt*l*g t*j*k*z*tl*n *s f*l...
Szájer és a Fidesz őszödi beszédei