NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Repülő-show pirotechnikával, kommandósok és retro felvonulás

Képek és videók a szombathelyi és táplánszentkereszti majálisról. Jártunk a repülőtéren, a Weöres Sándor Színháznál és egy retro felvonuláson is.

Visszaköltözött a reptérre...

Az idei majális időjárása sokaknak okozott fejtörést. Időnként megeredt az eső, majd kisütött a nap, hogy fél óra múlva heves szél tépázza meg a lufikat és a sátrakat. A változékony idő miatt sokan inkább otthon maradtak, de akik merészebbek voltak, azok az idén bőven találhattak programokat. A reptérre is visszaköltözött a majális hangulata. Körhinta, sörsátor, többféle repülési lehetőség kellette magát. Elsőként egy kommandós bemutatót néztünk meg. A rendőrök szakadó esőben kezdtek, de mire végeztek már a napsugarak szárították a vizet a maszkjukról.

Rendőrségi bemutató esőben

Első galériánkban megörökítettük a technika iránt érdeklődő fiatalokat is. Így például a Hello Kitty-s pólós kislányt, UZI-val.

Kommandós bemutató a szombathelyi repülőtéri majálison - 2011.
fotó: Tánczos Mihály

Sokan voltak kíváncsiak Veres Zoltán műrepülő pirotechnikával megtámogatott show-jára is. A pilóta némi késéssel érkezett, a rossznyelvek szerint azért, mert a 86-os út felett dugóba került és kerülgette a termikeket... A látványos show-ban Veres Zoltán nem kímélte a gépét, hogy a nézőknek biztosan kiszegődjön a nyakuk, amíg őt nézik. A szárnyakon lévő "Fazza" feliratok szóviccek gyártására késztettek néhány nézőt. Azt többen is megállapították, hogy nagyon fazza volt a bemutató. A repülő mögött többször lángcsóva tört az ég felé, köszönhetően a kopulások által a reptérre telepített pirotechnikának.

Levegőakrobatika a szombathelyi repülőtér felett

Aki a mozgókép helyett a fotóra szavaz, annak töltöttünk fel néhány képet a légibemutatóról, a gyepen álló és a levegőben köröző repülő alkalmatosságokról és az ejtőernyősökről is.

Tüzes show a levegőben
fotó: Tánczos Mihály

Menekített a Weöres Sándor Színház

Az eső elől az aulába menekítette programjait a Weöres Sándor Színház. A kora délután a gyerekeké volt: arcfestés, rajzverseny, kutyusok. Délután Bodrogi Gyula főztjét lehetett megkóstolni, valamint hattól Jordán Tamás beszélgetett a színművésszel a Krúdy Klubban. Este az igazi karneváli hangulatot Fekete Linda és a Rio Brasil prezentálta.

WSSZ - Majális
fotó: Mészáros Zsolt

A táplánszentkereszti menetrend

Táplánszentkereszten két eső között, menetrendszerűen sikerült lebonyolítani a retró felvonulást, igaz, a fúvósokat pár perc után megfutamította az idő. Így a menet túlnyomórészt zenei ráhangoló nélkül bandukolt egy kört, majd egy óriás sátorban kötött ki, ahol virslievészet után bemutatkoztak a helyi kulturális csoportok, klubok, egyesületek is.

Felvonulás és majális Táplánszentkereszten

Május elseje a Waldorf óvodában

Végül azt is megmutatjuk, hogyan élték meg a majálist a Waldorf óvodában, kisállatsimogatásostul és zenélésestül. A képekért köszönet Vámos Ágotának!

fotó: Nyugat.hu

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*t*l*z*tt h*lyz*tb*n v*gy, d* *z*rt n*m *r*gy*ll*k. H*zz*m m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
miki1950 : N*m t*dt*d? M*r *k *s l*m*ndt*k r*l*. L* v*gy m*r*dv*! ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: J*, * n*p*kb*n b*cs*ng*t*tt v*l*m* f*d*sz*s *gyn*k. *lh*jt*tt*...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: *z *p*l**dd*l m*ly*n * v*sz*ny*d, *tl*g*s*n? ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: M*nd*n b*z*nny*l * k*n** *t*s*kk*l m*r m*g v*n * j* k*pcs*l*t, m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt