NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Magyarországra is zuhanhat a kínai hordozórakéta? A szakértő válaszolt

Azt nem tudják, hogy mikor zuhan le, de azt lehet tudni, hogy hová nem. A hordozórakéta jelenleg 27 000 km/órás sebességgel köröz a Föld körül.

Magyarországra bizonyosan nem zuhan majd a Hosszú Menetelés 5B kínai hordozórakéta, vagy egyes darabjai , de hogy hol és mikor ér földet, azt most még nem lehet megmondani – mondta Zsombok Gábor, a Galileo Webcast szakkommentátora az InfoRádiónak . Mint szavaiból kiderült, az űreszköz 42 fokos hajlásszögű pályán kering az Egyenlítőhöz képest, és magasabb vagy alacsonyabb szélességre nem jön, Magyarország pedig a 47. szélességi körön fekszik. Így pár napon vagy egy-két héten belül tőlünk délre fog lezuhanni.

Azt, hogy pontosan mikor fog lezuhanni, azért nem tudják megmondani, mert ez a Föld felső légkörének a sűrűségétől függ, ami viszont a földin kívül a Nap-tevékenységnek is ki van szolgáltatva.

Hozzátette, hogy általános ökölszabály, hogy az eszköz kétharmada, háromnegyede el fog égni a légkörben, viszont a nagyobb, szívósabb darabok, például merevítők, hajtóművek elérik a Föld felszínét, amelynek a nagyobb része óceán, de bármi megtörténhet.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: * p*lg*rm*st*r *s k*l*t*g*th*tn* *t*n*n*zn* * sz*nv*n*ln*k, m*g ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
jeremias: M*jd j*v*r* * K*t*r* VB. *tt *zt*n l*h*t t*rd*p*ln* m*g sz*v*rv*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
kisbodoccs: Sz*v*rv*ny*s? H*h*h*h*h*h* N*gy*n t*k*s*k *z*k * n*m*t*k! K*cs...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : M*st *z k*m*ly? *z m*r t*bb m*nt v*cc. V*z* *z*k n*m ny*gsz*n*k....
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen