NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Magyarország elbukta a Norvég Alap 77 milliárdját

„Magyarország számára többé nem elérhetőek a Norvég Alap 2014-2021-es forrásai" – jelezte a norvég külügyminisztérium.

A norvég tárca egyértelművé tette: az összesen 77 milliárd forintos támogatás nem csúszik, nem átmenetileg került veszélybe, hanem végérvényesen elveszett - hívta fel a figyelmet a Népszava , melynek megkeresésére válaszolta az a norvég külügyminisztérium, hogy "Magyarország számára többé nem elérhetőek a Norvég Alap 2014-2021-es forrásai" .

Eközben, mint a lap felhívta rá a figyelmet, a kormány továbbra is azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy a pénz még menthető. A Miniszterelnökség még a múlt pénteken is azt írta, hogy "a magyar fél javaslatot tett új határidő kitűzésével az egyeztetések folytatására”. Ágostházy Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós forrásokért felelős államtitkára pedig egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy „egyedül a norvégokon múlik”, lesz-e megállapodás.

A 77 milliárdos támogatás mostani elveszítéséhez több éves vita vezetett. A konfliktus még 2014-ben robbant ki, amikor a kormány „megtámadta” a Norvég Alapból a civileknek járó keret elosztását koordináló Ökotárs Alapítványt, mondván az sorosista szervezet - emlékeztetett a lap.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés