NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Maguknak lopták a csecsemőt Szombathelyen (videóval frissítve)

Véletlenszerűen vittek el a szülészetről egy kislányt Szombathelyen egy 38 éves anyának, aki tavasszal elvetélt. Véletlen, hogy egy szomszédban lakó nő csecsemőjét vitték el.

A személyleírás alapján egy órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit és nőt, akik elhozták más kisbabáját a szombathelyi Markusovszky kórházból. A nyugat.hu tegnap azonnal beszámolt a rendőrségi rajtaütésről

2014.07.09. 20:03

Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen

/ sokkoló 16 hsz. /
Délután tűnt el egy újszülött Szombathelyen, a rendőrség egy órán belül lecsapott a tettesekre. Emberkereskedelem gyanújával hallgatják ki őket.
és az ügy hátteréről. Információinkat ma sajtótájékoztatón is megerősítették.

A sajtótájékoztató teljes anyaga

Dr. Tiborcz János dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya, Prácser Gábor alezredes, a megyei bűnügyi osztály osztályvezető helyettese és Balogh Gábor alezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője számolt be a villámgyors és eredményes munkáról.

A rendőrök egy órán belül elfogták a tetteseket
fotó: Vas MRFK

A 38 éves szombathelyi C-né O. Klára hatodik gyermekét várta, de tavasszal elvetélt. Még nem tisztázott, hogy vajon ez a trauma vezetett-e odáig, hogy mindenáron gyereket akart. Annyi biztos, hogy július kilencedikén - korábbi terepszemlét követően - 31 éves rokonával ment be a Markusovszky kórház újszülött osztályára, ahol véletlenszerűen kiválasztották az egy nappal korábban született Hédit, majd szakszerűen pokrócba takarva kisétáltak vele az osztályról. (Részleteket erről még nem tudunk, hogyan jutottak be és ki az osztályról.)

A kis Hédiről tegnap délben egy rokona készített képet és áradozott róla a Facebookon
fotó: Facebook

Fontos, hogy a kislány elvitelében segédkező P-K. Zoltán korábban szociális munkás gyakorlatát töltötte a kórházban, ezért helyismerettel rendelkezett. Mint kiderült, a megye több kórházában is tartottak terepszemlét, végül a Markusovszky mellett döntöttek, ahol már délelőtt is bent voltak "látogatóként".

Valószínűleg a véletlen számlájára írható, hogy egy olyan kislányt hoztak el az osztályról, akinek az édesanyja mindössze két háztömbnyire lakik O. Klárától, aki annyira készült a baba gondozására, hogy tápszert és pelenkát is beszerzett. Úgy tudjuk, SMS-ben értesítést is küldött külföldön dolgozó párjának, hogy megszületett a közös gyermekük.

A rendőrség közleménye

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy férfi és egy nő ellen.

A rendőrök egy órán belül elfogták a tetteseket
fotó: Vas MRFK

Egy szombathelyi egészségügyi intézmény szülészeti osztályának ápolónője 2014. július 9-én 16 óra 45 perckor telefonon tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint aznap 16 óra körüli időben, egy előző nap született csecsemő ismeretlen körülmények között eltűnt.

O. Klára és P-K. Zoltán vitték el a babát a szülészetről
fotó: Facebook

A rendőrség az ügyben haladéktalanul megtette az elsődleges intézkedéseket. Az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a csecsemőt ismeretlen személyek vitték el a kórházból. Személyazonosságukat, valamint tartózkodási helyüket rövid időn belül megállapították a nyomozók, akik a bejelentést követő egy órán belül Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakóházának első emeleti lakásában megtalálták az eltűnt gyermeket és elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves P-K. Zoltánt és a 38 éves C. O. Klárát.

Sajtótájékoztató a rendőrségen
fotó: Tánczos Mihály

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai az újszülött kislányt a helyszínről azonnal kórházba vitték.

A rendőrök a szombathelyi férfit és az ugyancsak helybeli nőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Kapcsolódó

2014.07.09. 20:03

Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen

/ sokkoló 16 hsz. /
Délután tűnt el egy újszülött Szombathelyen, a rendőrség egy órán belül lecsapott a tettesekre. Emberkereskedelem gyanújával hallgatják ki őket.

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Pistike39: *n *nk*bb *rt* *lv*s*sn*k g*nd*ln*m *z h**nyz*k *tt sz*r*nt*m....
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Syper: M* * v*l*m*ny* * v*kc*n**g*z*lv*nyr*l???...
Podcast péntek: Élőben Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
hatszazwattos: *z *l*bb*b*l *lt*nt*k *z *r*sj*l*k; d* t*l*n *rth*t*....
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
hatszazwattos: *lt*lt *gy *v, *s t*v*bbr* s*ncs n*rm*l*s t*j*k*zt*t*s. *z s*jn*...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
miki1950 : M* *ndr*s v*l*m*ny* M*t*lcsy k*rm*nykr*t*k*j*r*l? ...
Podcast péntek: Élőben Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével