NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Díszmadarak a városban - galériával

Kiállítás Oladon.

Három napon át nézhetik meg a madarak és a természet után áhítozó, betonba zárt városiak a díszmadár kiállítást Oladon, a művelődési központban. Közel kilencszáz rikácsoló szárnyast lehet megcsodálni a néhány cetntis exótáktól a méteres arapapagájig mindenki megtalálhatja a neki tetszőt fajtát és példányt.

A füttymester kanárikat, beszélő papagájokat csodás színvilágú apró és közepes tollasokat, a legokosabbnak tartott szürkepapagájok mellet olyan kuriózum is látható, mint a turákó kakadu, a három centis gloster kanári vagy a szakállas bajszika.

A szervezők dzsungelt is varázsoltak a falak közé, ahol szabadon repkedő madarak várják a Kneipp ösvényen közlekedő látogatókat, és megnézhetik a Savaria Díszmadártenyésztő Egyesület pályázatára beérkezett közel háromszáz rajzot is. Érdemes kilátogatni. [/p

Az arapapagáj például díszes példány, és csak regényekben (Marquez) eszik meg, akkor is csak a legvégső szükségben. Pedig méretes példány, ugyanakkor okos és szelíd jószág, ha beszélni tud, meg lehet kérdezni tőle, hogyan érzi magát Szombathelyen.

Szép és okos
fotó: Mészáros D. Zsolt

A dzsungel meg tényleg csak a ráadás, a panelből, de még kertes házból érkezve is egészen máshol érezheti magát az ember, mint ahol van. Az ilyesmit mesének nevezik, és jó az embernek, ha kicsi, ha nagy, akkor is. Érezni a természet szagát, a füveket, a vizet és az életet.

Az őserdő szaga
fotó: Mészáros D. Zsolt

Minden mást nézzenek meg Mészáros D. Zsolt véget nem érő galériájában:

Díszmadár kiállítás Oladon
fotó: Mészáros D. Zsolt

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

pistike64: *n n*m m*gy*r*z*t*t k*rt*m, h*n*m m*s v*l*m*ny*r* v*lt*m k*v*ncs...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
pistike64: K*t k*nkr*t k*rd*s*m v*lt cs*k, d* *lk*r*lt* * v*l*sz*d*st, h*ly...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
Latyak: V*lt *tt m*r "j*b*r*t", "M*k*1951" n*v*n, m*st *...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
OhneGetzi: T* sz*r*ncs*tl*n... :-)...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
emberfarkas: K*r l*b*rk*zn* *z *l*pj*b*n v*v* k*zp*nt*l*g t*j*k*z*tl*n *s f*l...
Szájer és a Fidesz őszödi beszédei