NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Ma kiderült, hogy mekkora nyugdíj-kiegészítést kapnak idén a nyugdíjasok

Ma vált véglegessé, mekkora kiegészítésben részesülnek a nyugdíjasok, mivel a nyugdíjasok inflációja meghaladta az év eleji nyugdíjemelés mértékét.

Ma tette közzé az augusztusi inflációs adatot a Központi Statisztikai Hivatal, így a nyugdíjasoknak 20 ezer forint kompenzáció jár - számolta ki az mfor.hu . A kifizetésre azért kerül sor, mert az év eleji nyugdíjemelés 2,8 százalékos mértéke elmarad a nyugdíjasok kosara szerint számolt első nyolc havi infláció mértékétől.

Augusztusban egyébként az infláció elérte a 3,9 százalékos mértéket, míg a nyugdíjasoké a 4,3 százalékot. Az élelmiszereknél 7,9 százalékos volt az átlagos drágulás augusztusban.

A lap szerint a pénz novemberben érkezik a számlákra, illetve kézbesíti a posta - amennyiben a kormány ragaszkodik az eddigi kifizetési rendhez, és nem hozza előbbre az utalást, tekintettel a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre.

A nyugdíjasok ugyanakkor más jogcímen idén nem jutnak plusz pénzhez. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a lapnak korábban elmondta, hogy egyrészt nincsenek meg a kifizetés feltételei, másrészt a költségvetés jelenleg a járványhelyzet miatt eléggé kifeszített.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Latyak: +1 (f*nysz*nny*z*s n*lk*l* *k*s z*br* * D*n*nt*l*n cs*k * V*szpr...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet
miki1950 : H* *g*n r*tk*n b*m*gy*k *gy m*rk*tb*, * p*nzt*r* s*rb*n m*nd*g *...
Nem tudod elképzelni, hogyan lesz ez a maszkban kajálós és iszogatós dolog? Az operatív törzs szerint így!
miki1950 : Gr*t*l*l*k * k*n*v*z*sh*z. H* *gy*tl*n sz*mp*nt v*z*rl* * m*nk*...
Most már hivatalos: Szabó Tibor lesz a Weöres Sándor Színház új igazgatója
Cinkapanna: V*cc*s v*lt:-) Sz*r*nt*m *lf*gy*tt * f*h*r f*st*k * z*br*k *l* ...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet
Latyak: Z*br* h*ly*tt m*r*d * h*m*r ;)...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet