NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szombathelyt Péccsel és Debrecennel is összekötné az M9-es autópálya

Eddig csak húsz kilométernyi épült meg belőle, de a tervek szerint a fél országot körbeöleli majd.

Az M9-es autópálya terve évtizedek óta olyan, mint Colombo hadnagy felesége. Mindenki tudja, hogy létezik, de senki sem látta. Pedig húsz kilométernyi már meg is valósult belőle, az egyik szakasz Szekszárdnál indul a 6-os főúttól, és autóútként ér át a Duna fölött az alföldi oldalon az 51-es főúthoz, egy másik szakasz a Kaposvárt elkerülő 610-es út, ez is a majdani M9-es út része.

De szó volt már róla akkor is, amikor még viták voltak arról, hogy a Szombathelytől délre tartó, és Rédicsnél az országot elhagyó 86-ost újítsák-e fel, vagy építsék meg az új utat Szombathely, Vasvár, Zalaegerszeg irányába. Ez a vita már okafogyottá vált, a 86-os nagy részét felújították, kivéve azt a szakaszt, ami majd kiesik az új nyomvonalú, Szombathelytől Egyházasrádócig tartó M86-os

2019.02.12. 19:45

A falvak között halad majd a 86-os gyorsforgalmi Szombathely és Rádóc közti szakasza

/ közélet 14 hsz. /
vonalából.

A Szombathelytől Rádócig tartó új út nyomvonala
fotó: Forrás: nif.hu

A Magyar Nemzet kormánypárti lap most azt írja, a kormány nemrég bejelentett versenyképességi tervében szerepel az M9-es autópálya, ráadásul a nyomvonallal együtt.

Ami számunkra a legfontosabb, hogy az új autópálya Kőszegtől indul, a szombathelyi elkerülő után a közben megépülő M86-osra csatlakozva Körmend felé tart majd tovább. Onnan Zalaegerszeg, majd Nagykanizsa felé halad, aztán Kaposvárt és Pécset érintve a mohácsi Duna-hídon lép át az Alföldre. Erre a hídra egyébként már kiírták a közbeszerzési pályázatot.

Innen még nem teljesen biztos a nyomvonal, de a kormány 2016-ban azt jelentette be, hogy a Szeged, Békéscsaba, Debrecen vonalon halad majd az M9-es autópálya, és ott érintkezik az M3-assal.

fotó: Forrás: Magyar Nemzet

Az jól látható, hogy nekünk, innen Vas megyéből az ország déli részeire és az Alföldre jutásban is komoly segítség lenen az M9-es, jelenleg autópályán csak a budapesti elkerülő, az M0-ás felé tehetjük meg ezt az utat.

Sajnos, a kormány versenyképességi tervében nem szerepelnek határidők, így egyelőre csak szándékról beszélhetünk, jósolni sem tudunk, mikorra lehet kész az M9-es.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Pizsi: *r*mm*l *lv*s*m, h*gy *l*nd*lt *z *ll*nz*k* *l*v*l*szt*s k*mp*ny...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Paulus_Maior: - R*m**, j*rt*l m*r *kr*jn*b*n? - *n m*g n*m k*z*ccs*k*l*m, d*...
Visszafordítják az ukránok azokat a magyar állampolgárokat, akik Szputnyik V oltást kaptak
nagyokos_kicsikinai: T*bb, m*nt *gy *vt*z*d* *ng*z*k Sz*mb*th*ly *s D*br*c*n k*zt. *n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
spq2s: H* sz*r n*p*d v*n, g*nd*lj *rr* * m*nk*sr* *k* n*p*nt* b**l * n*...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
fucking: *z *gyh*l*tt*kn*l m*gk*r*st*m * pr*j*kt*t: T*P-6.4.1-15-SH1-201...
„Újperintben sikerült ismét nagyot alkotni” – Furcsa megoldás a bicikliúton