NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szombathelyt Péccsel és Debrecennel is összekötné az M9-es autópálya

Eddig csak húsz kilométernyi épült meg belőle, de a tervek szerint a fél országot körbeöleli majd.

Az M9-es autópálya terve évtizedek óta olyan, mint Colombo hadnagy felesége. Mindenki tudja, hogy létezik, de senki sem látta. Pedig húsz kilométernyi már meg is valósult belőle, az egyik szakasz Szekszárdnál indul a 6-os főúttól, és autóútként ér át a Duna fölött az alföldi oldalon az 51-es főúthoz, egy másik szakasz a Kaposvárt elkerülő 610-es út, ez is a majdani M9-es út része.

De szó volt már róla akkor is, amikor még viták voltak arról, hogy a Szombathelytől délre tartó, és Rédicsnél az országot elhagyó 86-ost újítsák-e fel, vagy építsék meg az új utat Szombathely, Vasvár, Zalaegerszeg irányába. Ez a vita már okafogyottá vált, a 86-os nagy részét felújították, kivéve azt a szakaszt, ami majd kiesik az új nyomvonalú, Szombathelytől Egyházasrádócig tartó M86-os

2019.02.12. 19:45

A falvak között halad majd a 86-os gyorsforgalmi Szombathely és Rádóc közti szakasza

/ közélet 14 hsz. /
vonalából.

A Szombathelytől Rádócig tartó új út nyomvonala
fotó: Forrás: nif.hu

A Magyar Nemzet kormánypárti lap most azt írja, a kormány nemrég bejelentett versenyképességi tervében szerepel az M9-es autópálya, ráadásul a nyomvonallal együtt.

Ami számunkra a legfontosabb, hogy az új autópálya Kőszegtől indul, a szombathelyi elkerülő után a közben megépülő M86-osra csatlakozva Körmend felé tart majd tovább. Onnan Zalaegerszeg, majd Nagykanizsa felé halad, aztán Kaposvárt és Pécset érintve a mohácsi Duna-hídon lép át az Alföldre. Erre a hídra egyébként már kiírták a közbeszerzési pályázatot.

Innen még nem teljesen biztos a nyomvonal, de a kormány 2016-ban azt jelentette be, hogy a Szeged, Békéscsaba, Debrecen vonalon halad majd az M9-es autópálya, és ott érintkezik az M3-assal.

fotó: Forrás: Magyar Nemzet

Az jól látható, hogy nekünk, innen Vas megyéből az ország déli részeire és az Alföldre jutásban is komoly segítség lenen az M9-es, jelenleg autópályán csak a budapesti elkerülő, az M0-ás felé tehetjük meg ezt az utat.

Sajnos, a kormány versenyképességi tervében nem szerepelnek határidők, így egyelőre csak szándékról beszélhetünk, jósolni sem tudunk, mikorra lehet kész az M9-es.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról