NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szippantós kocsikkal kell kiszivattyúzni a vizet az épülő M8-as kerékpár-aluljárójából

Olyan területre építik Rábafüzes és Szentgotthárd között, ahol állandó probléma a belvíz.

„2020 augusztus óta szivattyúzzák a vizet, de nem akar elfogyni! Egy olyan lapos részre terveztek és építettek alagutat, ahol mindig gondot okozott a belvíz” – írta olvasónk hétfőn.

fotó: Bana Ferenc

Az M8-as gyorsforgalmi út építéséről van szó, az épülő út keresztezi a Szentgotthárd és Rábafüzes közti bekötőutat. A bekötőút mellett bő 30 éve kerékpárutat építettek ki.

A gyorsforgalmi utaknak nem lehet szintbeli kereszteződésük, ezért a kerékpárútnak egy aluljárót építenek a gyorsforgalmi pályája alatt. Viszont ez a terület tényleg vizes, néha vízimadarakat is látni, eső után szinte az egész terület víz alatt van.

fotó: Bana Ferenc

Olvasónk levele nyomán kedden elmentünk és megnéztük az épülő aluljárót. Némi meglepetésünkre azt láttuk, hogy szippantós autókkal, nagy teljesítményű szivattyúkkal szivattyúzzák ki a vizet az aluljáróból.

Az ott nézelődőktől megtudtuk, az építmény aljában most egy méterrel alacsonyabb a vízszint, mint az előző napokban. De ahogyan a képeken is látszik, van még bőven.

fotó: Bana Ferenc

Persze, felmerül a kérdés, ha ideiglenesen sikerül vízteleníteni az aluljárót, és be is tudják fejezni, akkor később hogyan oldják meg a vízelvezetést, és csapadékosabb időben elöntheti-e az esővíz.

Kérdéseinket elküldtük az útépítés megrendelőjének, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nek, amint választ kapunk, azt természetesen közöljük.

fotó: Bana Ferenc

Hozzászólások (13)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?
StarMan: H*n*p*k *t* pr*b*l*m m*g*rt*tn* * "v*d*tts*g"-r*l p*p*l*...
Riasztó hír érkezett az egyik kínai vakcináról