NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Lövés a jáki sportpályán - nyomoz a rendőrség

Információnk szerint legalább egy szarvast lőtt ki valaki a jáki focipályán kedden éjjel, a kilőtt vadat pedig elvitte.

Vér, csontszilánkok, szőr és autónyom - a jáki focipályán ez bizonyította elsőként, hogy Olvasónk megtörtént esetről írt nekünk. Találtunk gipszmaradványokat is, ami pedig számunkra azt jelentette, hogy bűnügyi helyszínelők is jártak már a terepen.

Vadat, vagy vadakat lőtt ki ismeretlen a jáki focipályán
fotó: Tánczos Mihály

A levélíró szerint ugyanis keddről szerdára virradóra egy vadász több szarvast lőtt ki a jáki focipályán, majd a vadakat elszállította.

Mivel a rendőrség egyelőre semmilyen részletet nem osztott meg velünk az esettel kapcsolatban, így biztosan annyit mondhatunk, hogy legalább egy vadat - őzet, vagy szarvast - ejtett el valaki a sportpályán, ami a falu szélén található. Egyik oldalról házak és telkek, a másik oldalról pedig patak és fás rész határolja. A nyomok alapján a vadak a pálya dél-keleti oldalán, a Jáki-Sorok patak felől érkeztek és az ürülékek és patanyomok alapján többen lehettek.

A bekarikázott részen érhette a lövés a vadat, a házak felől tüzelhetett a vadász
fotó: Google Maps

Ha valakit maguk a szarvasok (vagy őzek) zavartak volna, akkor könnyen ki lehetett volna terelni őket a patak felé, ahol hosszú szakaszon nincs kerítés, de a cél valószínűleg a könnyű zsákmányszerzés lehetett.

Vadat, vagy vadakat lőtt ki ismeretlen a jáki focipályán
fotó: Tánczos Mihály

A "Fegyvertörvény" „Kárt okozó vad elejtése” 36.§ 1. pontja: „Lakott területen a kárt okozó vad elejtéséhez az elejtés helye szerint illetékes rendőrkapitányság engedélye szükséges”. Egyelőre nem tudjuk, rendelkezett-e ilyennel a vadász, sőt azt sem, hivatásos vadász volt-e, aki kilőtte a vadat. Az valószínűsíthető, hogy a lövés nem lakott terület irányába történt.

Vadat, vagy vadakat lőtt ki ismeretlen a jáki focipályán
fotó: Tánczos Mihály

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre válaszul ugyan nem erősítette meg információinkat, de azt megtudhattuk, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság nyomozást indított a jáki focipályán történtekkel kapcsolatban.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét