NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

(X)

Immár második éve támogatja a vasi gyerekek robotikaoktatását az Aptiv

Nem lehet elég korán kezdeni! A tavalyi év után idén is jókora összeggel járult hozzá az Aptiv Services Hungary Kft. a Digitális Tudásért Alapítvány és a Logiscool élményalapú programozásoktatásához.

Manapság már elengedhetetlen része az életnek a digitális világ és bizony a jövőben is az egyre csak fejlődő technológia fog uralkodni. Ezért is jött létre még 2014-ben Budaörsön az első élményalapú programozó iskola, a Logiscool, mely azóta tovább terjeszkedett 14 országba, hogy a 6-18 éves gyerekeket élményalapú módon tanítsák meg kreatívan programozni és logikusan gondolkodni.

Jelenleg több mint 90 helyszínen vezetik be a robotika rejtelmeibe a fiatalokat, köztük Szombathelyen is, ahol egy igazán példaértékű együttműködés kezdődött még 2018 őszén

2018.11.14. 07:29

Jótékonyságból jeles: a robotika oktatást protezsálja az Aptiv

/ (x) /
Az Aptiv Services Hungary Kft. (korábban Delphi) 1,8 millió forintot adományozott a Digitális Tudásért Alapítványnak.
. A Logiscool és alapítványa, a Digitális Tudásért Alapítvány ugyanis olyan neves támogatót tudhat maga mellett immár második éve, mint az Aptiv Services Hungary Kft.

A korábban Delphi Hungary Kft.-ként ismert cég a tavalyi adomány után idén is 1,8 millió forinttal támogatja három szombathelyi iskola 12 tehetséges diákjának oktatását. A pénzösszeget jelképező hatalmas csekket Kopfensteiner Eszter, az Aptiv HR menedzsere adta át Breuer Anitának, a Digitális Tudásért Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Még több képért kattintson!
fotó: Bodrogi Anita

„Szívből jön a támogatás, a helyi vezetőség különösen szívügyének tekinti a tehetségek és a rászorulók segítését. Tekintve, hogy autóipari cég vagyunk profilunkba vág a Logiscool támogatása. Emellett viszont nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy a jövő nemzedékét tanítsuk és fejlesszük, ez pedig tökéletesen kombinálható azzal a tevékenységgel, amit a Logiscool végez” – mondta Kopfensteiner Eszter.

A kurzusokon kívül táborokat is szerveznek a gyerekeknek és versenyeken is indulhatnak. Az Aptivval kötött együttműködésnek hála pedig a két félévből álló kurzus végén a diákok megnézhetik majd azt is, hogy miként működik a való világban ez az iparág, ugyanis gyárlátogatáson vehetnek majd részt.

Még több képért kattintson!
fotó: Bodrogi Anita

Az Aptiv és a Társadalmi Felelősségvállalás

Az Aptiv Szombathely csapata büszke arra, hogy csatlakozhatott ehhez a kezdeményezéshez, mivel elkötelezettek a helyi közösségek támogatása iránt.

A helyi közösséggel történő együttműködés érdekében az Aptiv folyamatosan kutatja a támogatás lehetőségeit és hogy milyen módon fektethet be a jövő generációjának szakértelmébe.

Még több képért kattintson!
fotó: Bodrogi Anita

Az Aptiv Szombathelyen

Az Aptiv 1991 óta működik Szombathelyen. A vállalat jelenleg két üzemet működtet Szombathelyen – több mint 2000 fő alkalmazásával –, amely üzemek autóipari alkatrészeket állítanak elő piacvezető, elsősorban európai autógyárak számára.

Az Aptiv a legújabb elektronikai, elektromos és aktív biztonságtechnikai technológiák alkalmazásával olyan termékeket biztosít az autógyártóknak, amelyek által a járműveket a még inkább környezetbarát felépítés és működés, a biztonság, valamint a külvilággal való még fokozottabb összekapcsoltság jellemez.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

okidoki: *gy*n*gy l*h*t z*n*szn*k m*n*s*t*n* M*jk*t, *h*gy*n m*n*szt*rn*k...
Együtt sopánkodik a koncertek miatt Majka és Szijjártó Péter
eheti: L*h*t h*gy M*jk*t z*n*szn*k m*n*s*t*n* s*rt*s *z*kr* n*zv* *k*k ...
Együtt sopánkodik a koncertek miatt Majka és Szijjártó Péter
kaulike: n*k*d k*s f*d*s*s c*nc*m*k*s!...
Feljelentést tett Czeglédy Csaba az őt követő, nem létező rendszámú autó miatt
demoktatorovm: L*h*ts*g*s, h*gy f*lr**rt*tt*l. Sz*m*mr* s*m s*k*rt*rt*n*t. K*n...
Egyre csökkennek a számok: 2 ezer alatt az új fertőzöttek, 200 alatt az elhunytak száma
mape55: "*m*k*r r*gg*l *l*nd*l * f*t*r, k*ld * c*g *rt*s*t*t. *nn*k ...
„Ne a futárokkal és azok parkolásával foglalkozzanak!” – A sárga villogós írásunk utóélete