NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Video

Egy gyönyörű és őszinte videó készült Szombathelyről

Így még nem látta a várost!

Olvasónk, Svertsits Márton olyan videót küldött nekünk Szombathelyről, amit a város hivatalos marketingje is megirigyelhet.

Komolya, minőségi anyag készült, ami túlmutat egy lelkes amatőr szárnypróbálgatásain, így érdemes komolyabban foglalkozni vele.

Nagyon őszinte alkotásról van szó: nem csak a "fancy" helyeket járja be, hanem azokat a lepukkant, rozsdásodó konstrukciókat is, amik ugyanúgy városunk részei, mint mondjuk a felújított Víztorony. Többször párhuzamot is von a "két világ" vizualitása közt.

A videó kétharmada alatt borsódzik a hátam. Érezni a város rezgését, a múlt nagyjainak szellemét, az itt élők lelkét, még akkor is, ha emberek nincsenek a felvételen. Két perc után is csak azért hagy alább a borzongás, mert úgy érzem, szívesen látnék több helyszínt még a videóban - és ezt építő kritikának szánom.

Látnám például még a Centrum Áruház épületét, az egykori zsinagógát, de talán még a leégett kaszinót is, és talán kissé hirtelen az az utolsó vágás is.

Mindent összevetve:

gyönyörű a nyers őszinteség és elfogadás, ahogy az alkotó a város felé fordul. Érzem, ahogy Szombathely körülölel és szívmelengető boldogság jár át: itt élünk!

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Gaborgabor: *kk*r k*pn*k t*bb*ltj*g*t *z *lt*tt*k?...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
810509: *g*n , *rt*lm*s g*nd*l*t l*nn* , 3 h*tt*l k*r*bb*n k*tsz*r *nny*...
Jön a Johnson & Johnson vakcinája, amit csak egyszer kell beadni
hozzászóló1: N*m*ny *s t*dj*, h*gy * k*cs*n*k p*rk*l*h*zb*n, m*lyg*r*zsb*n v*...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
demoktatorovm: M*nd *tt m*r m*nd*nk* m*nd*nt... * l*gn*gy*bb b*j *z, h*gy *z*k...
A Pfizer vakcinájából egy is elég lehet a teljes védettséghez?
miki1950 : M*jd K*tk* *ld*nt*. N*k* k*ll l*g*nk*bb t*dn**. ...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban