NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

A legjobb mesék és szitkomok a kétezres évekből, amik már retrónak számítanak

Ha felismered ezeket a műsorokat, akkor már te is egy ikonikus gyerekkor részese lehettél.

Egy egész generációnak csenghet ismerősen a Cartoon Network, a Boomerang vagy éppen a Disney Chanel csatornája, amik egy egész generációt szegeztek a tévé elé a kétezres években.

Most összeszedtük azokat a meséket, amelyek elképesztő népszerűek voltak azoknak, akik ebben az időszakban élték a tinédzser éveiket.

Hannah Montana

Emlékszem azokra a kisiskolás évekre, amikor minden tolltartón és tornazsákon Hannah Montana arca nézett vissza.
fotó: YouTube

Talán nem túlzás azt mondani, hogy egy egész világ volt oda a sorozatban kettős életet élő tinisztárért. A műsort 2006-ban kezdték el sugározni, amiben a főszereplőt, egy 14 éves lányt Miley Cyrus alakította, akinek a legnagyobb titka az volt, hogy ő Hannah Montana.

A valódi neve Miley Stewart volt, de erről a titokról csak az apja, a testvére és a két barátja, Lilly és Oliver tudott. A 2011-ig futó sorozatban részesei lehetünk annak, hogy mennyire sikerült Mileynak a barátaival és családjával együtt megélnie a titkos popsztári karrierjét úgy, hogy közben megpróbáljon egy átlagos tinilány maradni.

A sorozat érdekessége az, hogy a Hannah Montana édesapját alakító Billy Ray Cyrus valójában Miley Cyrus igazi édesapja.

Totál Dráma Sziget

Az egyetlen reality, ami Alekosz nélkül is hatalmas sikert aratott.
fotó: YouTube

A mese konkrétan egy reality, ami egy kis kanadai szigeten játszódik a lepusztult Wawanakwa táborban. Huszonkét versenyző érkezik, akik mind nagyon színes egyéniségek, és ebből rengeteg konfliktus is lesz.

A huszonkilenc epizódból álló sorozat legtöbb részében részben kiszavaznak valakit, aki lesétál a Szégyenmólóra, felszáll a Balekhajóra, ami Lúzerfalvára megy.

Annak, aki szeretné megnyerni a 100 ezer dollár értékű fődíjat, annak rengeteg megpróbáltatáson, áskálódáson és hátbatámadáson kell keresztül mennie, a valóságshow-kat parodizáló rajzfilmben.

Dexter laboratóriuma

Dexter és Dee konfliktusát szerintem sok testvérpár átérezte.
fotó: YouTube

Egy újabb ikonikus mese a kétezres évek fénykorából, aminek az alapkonfliktusa rendkívül egyszerű: az alacsony, vörös hajú és szemüveges kisfiú titkos laboratóriumot épít a szobája könyvespolca mögé, ahová testvére, Dee, folyamatosan bejárkál és tönkretesz valamit.

Ez a konfliktus és az adok-kapok négy évadon keresztül húzódik, kiegészülve azzal, hogy Dexter iskolai ellenfele Mandark, aki szintén titkos laboratóriumot épít, szerelmes lesz a testvérébe, Dee-be. A mese egyszerűsége ellenére nagyon népszerű volt, és talán pont ez az egyszerűség adta meg azt a varázst, ami miatt ekkoriban mindenki felhangosította a tévét, amikor meglátta Dextert.

Varázslók a Waverly helyből

Azok akik még gyerekkorban varázslónak készültek, azok számára ez egy alapsorozat volt.
fotó: YouTube

Ez a fantasy-sitcom sorozat Miley Cyrus után egy újabb feltörekvő tinisztár, Selena Gomez karrierjének egy fontos állomása. A Russo testvérek, Alex, Justin és Max teljesen átlagos New York-i gyerekeknek tűnhetnének, de van egy titkuk, ami miatt mégsem mondható ez el róluk.

Ők ugyanis mind a hárman varázslótanoncok, akikre még rengeteg tanulás vár a négy évadot felölelő sorozatban. Amikor megpróbálják rávenni szüleiket, hadd használhassanak még több varázsigét életük megkönnyítése céljából,az események nem várt fordulatot vesznek.

Phineas és Ferb

Mindenki másképp tölti a nyári szünetet, de olyan tartalmasan senki nem tudja, mint ők ketten: Phineas és Ferb.
fotó: YouTube

A címszereplő egy egészen különleges zsenialitással rendelkező testvérpár, akik a nyár minden napján elgondolnak valamit, amit aztán megvalósítanak, mindezt a szüleik tudta nélkül.

Pihinesnek és Ferbnek van egy idegesítő a nővérük, Candace, aki mindig le akarja őket buktatni szüleik előtt. A mesének van egy mellékszála is, ahol a főszerepet a család házikedvence, Kerry ("K ügynök"), egy kacsacsőrű emlős titkosügynök játssza.

Az ő feladata az, hogy megállítsa Dr. Doofenshmirtz-et. A két szál a történet végén egybefolyik, aminek következtében Candace nem tudja lebuktatni a fiúkat

H2O Egy vízcsepp elég

A három sellő, akiknek a szerepébe kislányok ezrei képzelték bele magukat.
fotó: YouTube

A sorozat három 16 éves lányról szól, akik egy kicsit különböznek a többi tinilánytól, mert ők valójában sellők. De nem születésük óta azok, hanem azzá váltak, amikor a Mako-szigeti barlangba fürödtek, amikor besütött a hold fénye.

A holdnak központi szerepe van a sorozatban, hiszen a természet különleges erővel ruházza fel a lányokat, amit később aztán igyekeznek megtanulni. A különleges képességek mellett vigyázniuk kell, hiszen egy vízcseppel való érintkezés is elegendő, hogy sellővé váljanak.

SpongyaBob Kockanadrág

Bikinifenéken mindig történik valami
fotó: YouTube

Egy örök klasszikus rajzfilmsorozat, ami tizenhárom évadot élt meg, végkísérve a kétezres éveket. Spongyabob egy tengeri szivacs, aki a tenger mélyén lakik egy ananász házikóban a Kagyló Sétányon. Az ő szomszédja Tintás Tunyacsáp.

SpongyaBob legjobb barátja Patrik, aki egy szikla alatt lakik. Az ikonikus mesesorozatnak számító Spongyabob az egyetlen, amelyik bekerült a Nielsen Top 10-es népszerűségi listájába. A legendává vált mese a humoros és életszerű szituációinak köszönhetően a gyerekek és fiatalok körében is egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

Olyannyira, hogy volt egy időszak, amikor a fiatalok a Facebookon rendszeresen állították be az adatlapjukon a meséből vett Rozsdás rákollót munkahelyként.

Ed, Edd és Eddy

Ed, Edd és Eddy a három kamasz srác, akiket mindenki ismert a kétezres években.
fotó: YouTube

Az ikonikus mesék csúcsa, ami három serdülő srácon alapul, akik a külvárosi környékükön, a Hamvas Patakban élnek. A három szereplő közül a legkapzsibb Eddy, aki a legkülönfélébb ötletekkel áll elő, hogy a környék többi gyerekétől pénzt csaljon ki,hogy cukigumit vegyenek.

Érdekesség, hogy a srácok soha nem hagyják el a környéket és felnőttekkel sem találkozunk a hat évadot átívelő rajzfilmsorozatban. Szerintem kevesen mondhatják el magukról azt, hogy nem látták ezt a mesét, akik pedig tényleg nem látták, azok azt hiszem, egy másfajta gyerekkort éltek.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

syracusa: T* t*nyl*g *ly*n h*ly* v*gy, h*gy * m*s*d*k h*ll*m _*l*tt_ m*gj*...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?
Sanca: https://n*v*k*d*s.h*/*l*mz*s*k/m*nny*r*-n*v*lt*-m*g-*-h*l*l*z*st...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?
Sanca: * sz*m*k n*m h*z*dn*k. https://n*v*k*d*s.h*/*l*mz*s*k/m*nny*r...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?
Sanca: https://24.h*/b*lf*ld/2021/03/01/k*r*n*v*r*s-m*gy*r*rsz*g-ksh-h*...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?
Sanca: *gy*k*t s* *lv*s*m!! M*g v*s n*p*t s*. *gy*nl*r* *zt *z *ld*lt...
Milyen lenne az átoltottság, ha nem lennének közösségi oldalak és véleményvezérek?