NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Leégett egy 600 négyzetméteres pajta Bozsoknál - videóval

Osztrák és magyar tűzoltók oltják a még mindig izzó szénabálákat a határ magyar oldalán. Az épület teljesen kiégett.

Kigyulladt, majd teljesen kiégett egy 600 négyzetméteres mezőgazdasági épület Bozsok közelében, az osztrák határ mellett. A tűzhöz a magyar tűzoltók mellett az ausztriai Rechnitzről (Rohonc)is vonultak tűzoltók. A helyszínen tartózkodó munkatársunktól megtudtuk, hogy félezernél több széna- és lucernabála kapott lángra. Ezeket munkagépek hordják ki az épület romjai közül, hogy szétterítve elolthassák őket.

Leégett egy 600 négyzetméteres pajta Bozsok közelében
fotó: Tánczos Mihály

Információink szerint sem ember, sem állat nem sérült meg a tűzben. A gondozott, karbantartott területen egy osztrák gazda bértartott lovai találhatók. Úgy tudjuk, az első riasztások nem a 105-re, vagy a 112-re futottak be, hanem a 122-re, ami az osztrák tűzoltóság hívószáma. Mivel a kigyulladt épület nem messze található az osztrák határtól, így a hívók telefonja is osztrák hálózaton volt. Emiatt Rohoncról indultak az első járművek, de miután valaki a magyar tűzoltókat is értesítette azután már beindult a magyar gépezet is.

Videó az oltásról

Kőszeg-Hegyalja önkéntes tűzoltóinak járművei is sorban érkeztek a tűzhöz a hivatásos tűzoltók járművei mellé. Bár a pajta közelében nagy tűzivíz tároló is volt, az épületet már nem sikerült megmenteni. A bálákon gyorsan elharapózott a tűz, aminek a keletkezése egyelőre nem ismert, de a nyugat.hu-nak nyilatkozó helyiek nem gyanakszanak szándékosságra. Mintagazdaság - ezzel a szóval jellemezte több bozsoki is azt a területet, ahol a tűz fellobbant és ezzel a mintaszerűen gondozott területre céloztak.

Tűzoltás a határ mellett, Bozsoknál
fotó: Tánczos Mihály

A Katasztrófavédelem közleménye

Délután 16:19-kor érkezett a jelzés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába, amely szerint Bozsokon, egy 600 négyzetméter területű istálló ég teljes terjedelmében. Az épületben állatok nem tartózkodtak, a benne tárolt széna és szalmabálák kaptak lángra. A kettes kiemelt fokozatúnak minősített tűzesethez a szombathelyi hivatásos tűzoltó egységeket és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot riasztották, kiérkezésükig a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság egységei, valamint a kőszegszerdahelyi, bozsoki, és a szomszédos Ausztriából érkező rohonci önkéntes tűzoltók megkezdték a tűz oltását. Beavatkozásra a helyszínre érkezték a velemi és kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltó egyesületek is. Az egységek egy tárcsázógépet hoztak ki az épületből, majd megkezdték a bálák kihordását és oltását. A tűz lakott területet nem veszélyeztet, oltása jelenleg is folyamatban van.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

atutazo: N* *rd m*g * "ny*gg*r" k*rt,s*kk*l *l*tt* j*bb h* *lp*sz...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
iszek: *z *rn*-*lv*sn* n*m t*d* r*jt*tt *r*f*rr*s*k,* zs*k kr*mpl*n m*g...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
iszek: H*b*zt*m,*l*sm*r*m. N*m 50 *vr*,cs*k 2050- *g t*tk*s*t*tt*k. V*g...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
amiede: M* * g*nd*d T. m*d*r*t*r? M*v*l *s s*rt*tt*m m*g * sz*b*ly*k*t?...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
Megamedve: * n*mz*t cs*t*ny* *r*gk*r*r* k**rd*m*lt* * n*v*t....
Nagy Feró kibérelte a Nemzeti Színházat a születésnapjára