NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Lazítana a kormány a zéró tolerancián? - Iszik és vezet

Egy borászrendezvényen ejtett el egy megjegyzést az agrárminiszter.

Társadalmi vitát indítanának a járművezetőkre vonatkozó zéró tolerancia esetleges lazításáról - mondta az MTI tudósítása szerint Nagy István agrárminiszter pénteken egy borászrendezvényen. A felvetés annak fényében mindenképpen szokatlan, hogy csak tavaly 27 801 ittas vezetőt kaptak el közúti ellenőrzések során és 1353 esetben ittas járművezető volt baleset okozója.

Európában egyébként jelenleg Magyarország valóban azon kevés ország közé tartozik – ilyen például Csehország vagy Szlovákia is - ahol zéró tolerancia van érvényben. Az ORFK-Országos Beleset-megelőzési Bizottsága hivatalos honlapján, a kreszvaltozas.hu-n nemrégiben tette közzé, hogy milyen alkohol limitek vannak érvényben Európa 29 országában.

Sok esetben differenciálnak az országok abban is, hogy a sofőrök, milyen régóta vezetnek. Németországban például 0,5 g/l a hatályos érték, azaz a véralkohol alkohol szint, mely alatt a sofőrök még legálisan vezethetnek, ugyanakkor a hivatásos és a kezdő sofőrökre a 0,0 g/l limit vonatkozik, tehát egyetlen korty szeszesital sem engedélyezett a vezetés előtt és alatt. - írja a hvg.hu .

Hozzászólások (46)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?