NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Sok a kátyú és nagy a forgalom a Kárpátiban

Leginkább a kátyúk, a megnövekedett forgalom és a járdahiány bosszantja a szombathelyi utca lakóit.

Lakossági fórumot tartott körzetében Lazáry Viktor alpolgármester kedden délután, a Kárpáti Kelemen utcában. Viszonylag sok lakos gyűlt össze, legtöbben az út minőségéről, a megnövekedett forgalomról és a sebességhatárok figyelmen kívül hagyásáról beszéltek.

Az érkező alpolgármestert rögtön bombázni kezdték a kérdésekkel, aki hamar felhívta a figyelmet arra, hogy a problémákat is meghallgatja, viszont első sorban most a járda felújítása miatt van itt, mivel többen keresték őt különféle egyéni problémákkal.

Lazáry Viktort sokan kérdezgették
fotó: Garai Antal Atom

Hűvös volt az idő, így sokan, ahogy választ kaptak kérdéseikre, már haza is mentek. A mellettünk álló pár ember is így tett, miután meghallgatták, hogy évente 200-250 millió forintot kell beosztania a városnak az útjavításokra, s természetesen minden képviselő a saját körzetét fejlesztené leginkább. Az útjavítás kérdéskör ezzel le is zárult.

Túl nagy a forgalom

Jelenleg a Kárpáti Kelemen utcában a Márton Áron és a régi Árpád utca közt nincs járda, ezt hiányolják legjobban a lakók, mivel a gyerekeknek, a felnőtteknek és időseknek nap mint nap az úttesten kell gyalogolniuk, a forgalom pedig megnőtt. Úgy saccolják, hogy legalább harminc százalékkal. Azt mondják azért, mert a Liget utcából már nem hajthatnak ki a Dolgozók útja felé ( erről írtunk itt

2012.04.06. 12:28

Óránként 400 autó robogott át a fahídon

/ közélet 7 hsz. 6 kapcs. /
Megszólal a szombathelyi Liget utcai tábla ügyében Lazáry Viktor, a környék önkormányzati képviselője.
). Ketten is hozzáteszik, hogy reggel legalább három lámpaváltást kell megvárni a Haladás pályánál, hogy rákanyarodjanak a Rohoncira. Inkább mindenki erre jár Toronyba, Sébe, Oladra, Ausztriába.

A Márton Áron utcától a régi Árpád utcáig nincs járda egyik oldalon sem
fotó: Garai Antal Atom

Vannak akik egyirányúvá tennék az utcát, mások szerint ez csak gyorsítaná az autósokat, mert nem lenne szembejövő forgalom. Van aki szerint a fekvőrendőr lenne a legjobb megoldás, de hamar megtudjuk, hogy ez egy gyűjtőút, azon pedig nem lehet fekvőrendőr. A szakasz egyirányúvá tételéhez aláírásgyűjtést kellene csinálni, ha a lakók túlnyomó többsége - kilencven százaléka - ezt szeretné, akkor megvizsgálják az ügyet. Lazáry elmondja, hogy a város teljes közlekedési rendszerét felülvizsgálják a közeljövőben, amiben figyelembe veszik a lakossági észrevételeket is.

Nem lesz itt kilencven százalékos egyetértés - mondja mellettünk egy idős férfi, szerinte az egyirányú út nem megoldás. Közben bejártuk a terepet, a lakók, a képviselő, a járdafelújítást végző kivitelező, és az önkormányzat szakértői. Páran jelzik aggodalmaikat, hol a víz folyása rossz, hol az árok túl keskeny, mindent megvizsgálnak majd, jegyzeteltek, ahol kell módosítanak, javítanak. - mondják a szakértők.

A jövő évi költségvetésbe már bekerülhet az utca járdafejlesztéseinek tervezése, a lakosok azt is elmondták, hogy hova kellene még járda, illetve melyik szakaszokon felesleges, hogy mindkét oldalon legyen, a szakértők jegyzetelik.

Környékbejárás
fotó: Garai Antal Atom

Az anyagi lehetőségekhez mérten tudnak csak fejleszteni, amelyek az itteni utcák esetében különösen indokoltak, az elmúlt húsz évben a peremkerületek méltatlanul el lettek hanyagolva - mondta el Lazáry. Sokan ezt hallva örültek, páran csak halkan megjegyezték, hogy ebből sem holnap lesz útjavítás. Pedig szükséges lenne, a helyenkénti kátyúkat nem lehet mindig elkerülni, az út keskeny, így a presszó előtti kis gödrökbe is percenként belehajt egy-egy autó, igaz itt lassítanak, úgy mintha fekvőrendőr lenne. Ha betartják a harmincat annyira még nem üti meg a kereket.

Kapcsolódó

2012.04.06. 12:28

Óránként 400 autó robogott át a fahídon

/ közélet 7 hsz. 6 kapcs. /
Megszólal a szombathelyi Liget utcai tábla ügyében Lazáry Viktor, a környék önkormányzati képviselője.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
kertecske: *s m*t v*sz*t*tt * v*r*s,l*k*s**n*k *l*tm*n*s*g*b*n, *z *mb*r*k ...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
kertecske: *z m*g*nt *gy sz*p m*s*. N*m *s t*d*m, h*gy m*r* j*, h*sz*n h*ss...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
Mammamia: H* *z *v*t *lv*nn*k *kk*r m*g n*gy*n s*k *mb*r*t *l k*ll*n* v*nn...
Elvenné Lendvai Ildikó nyugdíját a Mi Hazánk