NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Újra lehet Ladát venni Magyarországon

5 év várakozás után, ma már simán besétálhat egy Lada kereskedésbe.

Szerdán sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 5 év szünet után újraindul a Ladák forgalmazása Magyarországon. 9 kereskedő Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Dél-Pesten, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason, Óbudán és Pécsen kezdi értékesíteni az új modelleket.

Lada Granta Sedan
fotó: Lada Hungary

Az európai kereskedői hálózat Magyarországon indult most újra és jövőre már ezer autó eladását tervezik hazánkban – mondta Fred van Putten, az Avtovas export-igazgatója az MTI-nek, majd hozzátette – Az elmúlt 10 évben csak szórványosak voltak a külföldi eladások, például a Niva terepjáróból adtak el évi pár darabot egy német importőrön keresztül.

Lada Kalina Hatchback
fotó: Lada Hungary

Az orosz autógyár azért fordult az európai piac felé, mert ez a leginkább szabályozott, ezért valamennyi új modellt euró 6-os szabványnak megfelelő motorral szerelték, és tartalmazzák azokat a felszereléseket (például keréknyomás mérőt), amik itt kötelezőek.

1971-ben került a Lada a magyar utakra, és nagyjából 1 milliót adtak el belőle hazánkban

A budapesti sajtótájékoztatón az új modelleket Pataki András, a Lada Hungary vevőszolgálati igazgatója mutatta be, és kiemelte, hogy minden modellre, 5 év a gyári garanciát vállalnak, 100 ezer kilométeres felső limittel, míg átrozsdásodásra 6 évet adnak.

Lada 4x4 Classic
fotó: Lada Hungary

A legolcsóbb Lada model a Granta Sedan standard kivitele, ezt már 1,99 millió forintért megvehetik, a motorterében 1.6-os, 86 lóerős euró 6-os egységgel. Az unióban kötelező asszisztens rendszerek mellett, alapból elektromos első ablakemelővel, és legolcsóbb kiviteltől eltekintve klímával kínálják az oroszok az autóikat.

Lada 4x4 Urban
fotó: Lada Hungary

A Granta full-extrás, automataváltós változata is csak 2,99 millió forintba kerül, míg az ötajtós Kalina Hatchback 2,19 millió forinttól indul és 3,1 milliónál áll meg. A Nivából lett 4x4 Classic változata 1.7-es motorral 2,8 millió forint lesz Ladáéknál.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?