NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Újra lehet Ladát venni Magyarországon

5 év várakozás után, ma már simán besétálhat egy Lada kereskedésbe.

Szerdán sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 5 év szünet után újraindul a Ladák forgalmazása Magyarországon. 9 kereskedő Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Dél-Pesten, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason, Óbudán és Pécsen kezdi értékesíteni az új modelleket.

Lada Granta Sedan
fotó: Lada Hungary

Az európai kereskedői hálózat Magyarországon indult most újra és jövőre már ezer autó eladását tervezik hazánkban – mondta Fred van Putten, az Avtovas export-igazgatója az MTI-nek, majd hozzátette – Az elmúlt 10 évben csak szórványosak voltak a külföldi eladások, például a Niva terepjáróból adtak el évi pár darabot egy német importőrön keresztül.

Lada Kalina Hatchback
fotó: Lada Hungary

Az orosz autógyár azért fordult az európai piac felé, mert ez a leginkább szabályozott, ezért valamennyi új modellt euró 6-os szabványnak megfelelő motorral szerelték, és tartalmazzák azokat a felszereléseket (például keréknyomás mérőt), amik itt kötelezőek.

1971-ben került a Lada a magyar utakra, és nagyjából 1 milliót adtak el belőle hazánkban

A budapesti sajtótájékoztatón az új modelleket Pataki András, a Lada Hungary vevőszolgálati igazgatója mutatta be, és kiemelte, hogy minden modellre, 5 év a gyári garanciát vállalnak, 100 ezer kilométeres felső limittel, míg átrozsdásodásra 6 évet adnak.

Lada 4x4 Classic
fotó: Lada Hungary

A legolcsóbb Lada model a Granta Sedan standard kivitele, ezt már 1,99 millió forintért megvehetik, a motorterében 1.6-os, 86 lóerős euró 6-os egységgel. Az unióban kötelező asszisztens rendszerek mellett, alapból elektromos első ablakemelővel, és legolcsóbb kiviteltől eltekintve klímával kínálják az oroszok az autóikat.

Lada 4x4 Urban
fotó: Lada Hungary

A Granta full-extrás, automataváltós változata is csak 2,99 millió forintba kerül, míg az ötajtós Kalina Hatchback 2,19 millió forinttól indul és 3,1 milliónál áll meg. A Nivából lett 4x4 Classic változata 1.7-es motorral 2,8 millió forint lesz Ladáéknál.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen