NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Kurz egy újabb esetleges lezárásról beszélt – de csak oltatlanoknak

Az intézkedéseket nem az esetszámhoz, hanem a kórházak intenzív osztályainak kihasználtságához kötik.

Sebastian Kurz, Ausztria kancellárja egy újabb esetleges lezárásról beszélt az ORF Sommergespräche című műsorában hétfő este, de csak a nem beoltottak számára. Egy öt pontból álló lépcsőzetes tervet mutatott be, melynek egyik központi eleme, hogy az intézkedéseket nem az esetszámhoz, hanem a kórházak intenzív osztályainak kihasználtságához kötik.

Ez tehát az első pont, korlátozó intézkedések csak akkor kerülnek bevezetésre, ha a kórházak terheltsége elér egy bizonyos szintet. Minél többen lesznek intenzív osztályon, annál szigorúbb korlátozásokat vezetnek be.

Nem lesz általános lezárás, a kancellár szerint „az oltottaknak a járvány véget ért”. A lezárások, ha lesznek, csak azokat fogják érinteni, akik még mindig nem kapták meg egyik védőoltást sem. „A következő hullám az oltatlanok hulláma lesz – a vírus nem tűnik el” idézi az oe24 a kancellár szavait.

fotó: ORF

Szerinte aki nincs beoltva, az nagy valószínűséggel el is fogja kapni a vírust, ami egyébként egybevág Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának szavaival is. Egy esetleges lezárásra példaként az éjszakai vendéglátóhelyeket és a nagyobb rendezvényeket említette, ezek szolgáltatásait eleinte csak beoltottak használhatnák.

Cél tehát, hogy az oltakozási hajlandóságot megnöveljék. Kurz fontosnak tartja, hogy a jelenlegi 3G-szabályokat is szigorúan betartassák, sok helyen ugyanis az ellenőrzések nem működnek megfelelően. Végül kitért arra is, hogy az iskolákban nem terveznek zárást, súlyosabb helyzetben az iskolakezdés után is fenntartják a gyakori tesztelést.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* *g*n! *z *bj*kt*v *ld*l *kk*r l*h*tn* d*nt* m*t*v*c**, h* *z ...
Az embereket nem a korrupció, hanem a saját anyagi helyzetük érdekli
Torkosborz: *gy f*gg*tl*n *ld*l*n *ll*n* m*gj*l*nn** pl *z *ll*nz*k m*gb*k*t...
Orbán Viktor felhívta Donald Trumpot, és ez hír a közmédiában
szasa: K*t f*gy*t*k*s b*sz*lg*t, *zt m*ndj* * Z*rb*n * Tr*mpn*k... ...
Orbán Viktor felhívta Donald Trumpot, és ez hír a közmédiában
Paulus_Maior: "K*t b*l*nd h* *gym*sr* l*l, s*rg*r* f*st*k sz*mk*v*tt*t*s*k...
Orbán Viktor felhívta Donald Trumpot, és ez hír a közmédiában
Ddd911: ... ...
Újabb elismerést kapott Karikó Katalin