NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Szép formák és csúnya pofonok

29. alkalommal rendezték meg a Shaolin Kung Fu Association Hungary (S.K.A.H.) stílusbajnokságát Szombathelyen. Kezek és energiamezők csaptak össze a KDG nagy tornatermében.

Vagy félszáz harcművész és alig feleennyi néző beszélget a KDG nagy tornatermében szombat délelőtt. A hangulat baráti, hogy nem nyilvános edzéshez készülődnek, csak a felállított zsűriasztal és a rajta sorakozó érmek és kupák jelzik.

Harc lábbal
fotó: Jánosa Dávid Péter

Ahhoz, hogy lássuk, mi ebben a nagy kunszt, érdemes picit visszatekinteni az időben. Több mint harminc éve, 1979-ben, Zsoldos Zoltán kezdte oktatni a Ch'ang Dung Sheng által megalapított Chang stílust Körmenden. Az iskola '81-ben Szombathelyre került, majd '85-ben Koszogovits Mihály vette át a vezetését. Majdnem 10 év állóvizét a stílus pécsi iskolájának megnyitása kavarta fel, és innentől átlagosan kétévente sikerült egy újabb városban edzést indítani (Szeged, Budapest, Győr, hogy csak a legnagyobb városokat említsem).

És kézzel ...
fotó: Jánosa Dávid Péter

A stílus köré szakszövetség alakult és mára 10 iskolájával az S.K.A.H. nem csak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is komoly tényező. Sorra hozzák a magyar bajnoki címeket, dobogós helyezéseket érnek el az Európa bajokságokon és VB-t nyernek Olaszországban. Érdeklődőknek javaslom a Google+SKAH kombinációt, több iskolának saját weblapja van, ahol bőven szolgálnak a részletekkel.

Ilyen eredmények mellett a stílusbajnokság tét nélkülinek tűnik, de kevesebb, mint két hónappal a magyar bajnokság irkényi döntője előtt komoly állomás a felkészülésben azoknak, akik kvalifikálták magukat a megmérettetésre. A többieknek mérce, és lehetőség, hogy összemérjék magukat a nagyokkal.

Egy nő stílusa...
fotó: Jánosa Dávid Péter

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kazi: L*h*t, h*gy * 3 *v t*v*d*s, d* h*gy * C*V*D-j*rv*ny k*zd*t* *t* ...
Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben
edmond: H*gy *llh*t *l* *ly*n h*lyz*t, h*gy *gy t*z*v*s gy*r*k f*l*gy*l*...
Eltűnt egy kislány a Balatonban
demokratikus_gumilovedek: F*p*d*s D*mszky-*t*nz*t. N*ll* t*rt*l*m. T*m*ny *mp*rt*lt b*llsh...
Egy vidéki fiú Budapesten – interjú Karácsony Gergellyel
angelica: N*k*m n*m k*ll *lm*nn*m *hh*z P*rp*c*g, h*gy m*lysz*g*nys*g*t l*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
joska01: S*k*dsz*r b*z*ny*t*d *st*b*s*g*d*t,t*d*tl*ns*g*d*t,t*j*k*z*tl*ns...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik