NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Zene, tánc, rajz, kézműveskedés és slam poetry – Házhoz viszi a kultúrát az AGORA a #kulturkarantennal

Az AGORA munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek, csak éppen átköltöztek digitális felületeikre.

A #kulturkaranten és #otthonAGORA hashtageket viselő kezdeményezést zenével indították útjára. Szombathelyi és a városhoz kötődő zenészek és zenéhez értők otthon készült felvételeit teszik közzé Facebook-oldalukon.

Az első megosztott videóban Kiss Gábor feldolgozásában hallhatta a közönség a The Rembrandts slágerét. A második produkcióban Bujtás Ervin adta elő Stingtől az It’s Probably Me-t, majd a Soulwawe basszusgitárosa, Góczán Gábor készített egy különleges Beatles-feldolgozást.

A #kulturkarantenban készült produkciók premierje szerdán és szombaton látható majd az Agora Savaria Facebook-oldalán.

A ma esti #kulturkaranten feszültségoldója Góczán Gábor, a Soulwave basszusgitárosa! "A bezártság nyomasztó tud lenni, de a zene segít". @Góczán Gábor #kulturkaranten #otthonagora #maradjotthon

Közzétette: Agora Savaria – 2020. március 28., szombat

Nem feledkezik ám meg az AGORA azokról a gyermekekről sem, akik mindezidáig rendszeres vendégei voltak a kézműves programoknak. A #kreativkaranten #szabadkezek első két része már elérhető az AGORA Facebook-oldalán.

Gyorsított videón láthatjuk a zokniból készült csörgőlabda nem is olyan bonyolult elkészítési módját, de az újrahasznosítás jegyében a konzervdoboz-kihívás is remek ötlet az otthonmaradóknak. A sorozat a veszélyhelyzet visszavonásáig minden hétfőn 14 órakor folytatódik.

Konzervdoboz-kihívás Bár kihívásból bőven akad most mindannyiunknak a hétköznapokban is, az AGORA egy újabb, ám...

Közzétette: Agora Savaria – 2020. március 30., hétfő

Az AGORA – Savaria Filmszínházban dolgozó munkatársak is kreatív játékra hívják nézőiket: feliratozzátok a közzétett jelenetmontázsokat és aki a legtöbb like-ot kapja, ingyen mozijeggyel lesz gazdagabb.

Aztán a #kulturkaranten és az #otthonAGORA kezdeményezés az irodalommal folytatódik. A #tiktokpoetry elsősorban a fiatalokat szólítja meg. Várják a verses TikTok-videókat, hogy a virtuális világ segítségével kultúrával tölthessük meg otthonainkat.

#tiktokpoetry sorozatunkban a Ti kedvenc verseiteket mutatjuk be. Digitális kultúracsapatunk tagja: Pintér Zs. Gergő,...

Közzétette: Agora Savaria – 2020. március 31., kedd

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ havi rendszerességgel ad otthont a Savaria Slam Poetry csapatának, akik a jelenlegi helyzetben sem állnak meg, #homepoetry videók formájában mutatják meg őszinte slamjeiket.

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ havi rendszerességgel ad otthont a Savaria Slam Poetry csapatának. A jelenlegi...

Közzétette: Agora Savaria – 2020. március 31., kedd

A Tánc Világnapjához közeledve, a Tánc fővárosaként emlegetett Szombathely táncművészeti csoportjait is invitálják az AGORA virtuális tereibe. Digitális felületükön szólítják meg ugyanis a táncot szerető és művelő közönséget. A táncpedagógusokat, koreográfusokat, a csoport- és egyesületvezetőket arra kérték, hogy készítsenek otthon táncoktató videókat az általuk választott zenére a saját műfajukban.

A #tanconline keretében az AGORA oldalán naponta jelennek meg majd ezeket az anyagokat egészen a Tánc Világnapjáig, míg végül a videókat összevágva egy közös filmben mutatják meg, hogy a tánc Szombathely legnagyobb létszámú és legsokoldalúbb művészeti ága.

A kertet és a természetet kedvelőkre is gondoltak. Közös paradicsomnevelésbe lehet kezdeni az online térben #kulturnoveny címmel. Együtt lehet ápolni és nevelgetni majd a paradicsommagból fejlődő kis növényt, megosztva a kertészkedéssel kapcsolatos tapasztalatokat és fotókat.

Közzétette: Agora Savaria – 2020. április 1., szerda

Elindították mindemellett Szombathely legnagyobb online rajzszakkörét is, a #rajzonline-t. A csatlakozás nagyon egyszerű. Az Agora Savaria Facebook-oldalán közzétett felhívásban megjelölik, hogy milyen témakörben várják a rajzokat, majd az elkészült művek fotóit kell csak elküldeni a megadott címre. A rajzszakkör vezetője, Biczó Antal művésztanár úr – az ismerős szakkörösöknek Tóni bácsi – az elkészült rajzokat megnézi és tanácsokat ad. A legjobbakat pedig egy virtuális kiállítás formájában bemutatják a nagyközönségnek.

Kedves óvodás és alsó tagozatos gyerekek! Indul az AGORA virtuális rajzszakköre! Várunk benneteket egy jó kis...

Közzétette: Agora Savaria – 2020. április 1., szerda

„Arra kérjük a követőket, hogy legyenek részesei digitális kultúracsapatunknak, hogy megmutathassuk a kultúra és a művészet számtalan formában jelen van az otthonainkban is! Használjuk ki az előre nem tervezett 'otthonidőt', és hozzuk létre újfajta közösségeinket a digitális térben is!” – üzenik a #kulturkaranten szervezői.

fotó: AGORA

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

pistike64: *n n*m m*gy*r*z*t*t k*rt*m, h*n*m m*s v*l*m*ny*r* v*lt*m k*v*ncs...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
pistike64: K*t k*nkr*t k*rd*s*m v*lt cs*k, d* *lk*r*lt* * v*l*sz*d*st, h*ly...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
Latyak: V*lt *tt m*r "j*b*r*t", "M*k*1951" n*v*n, m*st *...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
OhneGetzi: T* sz*r*ncs*tl*n... :-)...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
emberfarkas: K*r l*b*rk*zn* *z *l*pj*b*n v*v* k*zp*nt*l*g t*j*k*z*tl*n *s f*l...
Szájer és a Fidesz őszödi beszédei