NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Krúbi és Quimby: A bejáratott nevek és a friss előadók között egyensúlyozik a 2019-es Fishing on Orfű

Aki komolyan gondolja, jó lesz rámozdulnia, mert már csak két napra van jegy.

A 2008-ban indult Fishing On Orfűt (FOO) letagadhatatlanul az alapító-ötletgazda Lovasi András szelleme hatja át. Nemcsak a helyszín miatt (A Kiscsillag gitáros-énekese hosszú évekig élt a Pécs melletti, festői településen), de a fesztivál sajátos értékrendszere is ezt tükrözi.

Lovasi András együtteseivel, projektjeivel, szólólemezeivel (kiváló lett a most kijött Tűzijáték délben) magabiztosan és önazonosan közlekedik a nagybetűs Szórakoztatás és a nagybetűs Művészet közös folyosóján, halálosan komolytalannak véve az alkotást és az életet.

fotó: fishingonorfu.hu

Az idén 11 éves Fishing On Orfű attól sikeres üzletileg és tartalmilag, hogy nem akar görcsösen pénzt csinálni, de nem játssza el a földalatti, meg nem értett művész szerepét sem.

Hasonlóan a többi fesztiválhoz, a FOO is számos kiegészítő rendezvényt kínál: ezeknek jó része a gasztronómia jegyében zajlik (Lovasi mellett fröccstúrát vezet Beck Zoli, Háy János és Varga Livius is), de lesz színház, mozi, gyerekjátszó és sok minden.

fotó: fishingonorfu.hu

Az alternatív sztárok közül ott lesz a Quimby, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Péterfy Bori & Love Band, a 30Y, a Supernem, a Hiperkarma, a Bëlga, a Kistehén, és fellép maga Lovasi András is.

Az újabb generációt többek között az Elefánt, az Esti Kornél, a Bagossy Brothers Company, a Lóci játszik, a Bohemian Betyars, a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Csaknekedkislány, a Ricsárdgír, az Apey & the Pea, Krúbi és Dé:Nash képviseli.

fotó: fishingonorfu.hu

Az idősebb korosztályt Hobo, Tátrai Tibor, a VHK, az Európa Kiadó, a Csík zenekar és a Pál Utcai Fiúk szólítja meg. A teljes névsorért célszerű átkattintani a fesztivál honlapjára .

Rossz hír, hogy a bérletek már most elfogytak, és napijegyek is már csak szerdára és csütörtökre vannak.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: m*ndm*gd*gl*nk :P...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
kovacs_ugynok: J* l*sz *z *gy, *z *s..n b....* m*g! M*nk* b*f*j*zv*. k*ntr*s...
Pánikra semmi ok! Eltüntették a csúnya fehér ajtót az Éva-malom oldaláról
Katka: *d**g s*mm* *nf*rm*c**t n*m h*ll*tt*m *rr*l, m*nd*n cs*k *rr*l s...
Súlyos szövődményekkel kerültek kórházba tünetmentes koronavírus-fertőzés után gyerekek
gaful: *n *s *tt v*lt*m *v*kk*l k*s*bb * h*lysz*n*n! * l*jt* n*k*m n*m ...
22 éve volt Kőszeg egyik legszomorúbb napja - Ma van a deutschlandsbergi katasztrófa évfordulója.
Nagyadri: *gy 3 *r* m*g*ss*g*b*n m*g*n*k *s j* *st*t!...
Szombathely 150 millió forintot kap az EU-tól környezetvédelmi célokra