NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Köztársasági elnöki előválasztás is lehet áprilisig

Magyar György szerint a miniszterelnök-jelölthöz hasonlóan erre a pozícióra is ki lehetne írni előválasztást.

Köztársasági elnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság – jelentette ki Magyar György, a szervezet elnöke a Klubrádióban pénteken.

Elmondta: tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg az állampolgárok, mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.

A következő köztársasági elnök személyéről az áprilisi választások előtt kell döntenie a parlamentnek, amely meghatározza a pozíció sorsát az elkövetkező öt évre. Ha erről a jelenlegi összetételű parlament dönt, akkor Magyar György szerint nincs kétség afelől, hogy a fideszes többség meg fogja választani a Fidesz jelöltjét. Szerinte tehát nem tenne jót egy esetleges kormányváltásnál, ha jönnek az új törvények, és a köztársasági elnök nem írná alá azokat. Ezért az ügyvéd azt mondta: a civilek azt kezdeményezik, hogy a köztársasági elnök személyére  „tegyünk mi javaslatot” .

„Ugyanígy, ahogy most az előválasztásnál, jöjjenek személyiségek, és akár online szavazzuk meg, kit tartanánk alkalmasnak arra, hogy a nemzet egységét megtestesítse”  – fogalmazott Magyar György – írja a 168ora.hu .

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján
polgartars: T*bb sz*mp*ntb*l *s r*m*k *z * h*r, k*sz*n*m, d* *z fbcl*d-t ny*...
A magyar PCR-teszt 10 perc alatt képes kiszűrni az omikront
crankitup: N*zv* *z*k*t * k*mm*nt*k*t... N* k*mm*nt... ...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Ddd911: *rr* *nk*bb n*m *r*k s*mm*t, m*rt h*m*r t*r*lv* l*nn* * sz*h*szn...
Orbán levélben kéri a határon túli magyarokat a jövő évi választáson való részvételre
miki1950 : J*l s*cc*lt*m. T* v*gy * 10. k*mm*nt*r* *k* f*nkc**n*l*s *n*lf...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon