NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Közleménycunamit indított a volt körmendi alpolgármester botránya

Általános a felháborodás, már csak a Fidesz és a KDNP nem reagált.

Tegnap írtuk meg

2017.02.07. 14:10

Általános iskolás tanítványával folytatott viszonya miatt kellett lemondania a körmendi KDNP-s alpolgármesternek?

/ közélet /
Szabó Ferenc házassága is tönkrement, a most 16 éves lány szülei feljelentették az 56 éves politikust, mert lehetséges, hogy a viszony még a lány gyermekkorában kezdődött.
, hogy feljelentést tettek Körmend volt alpolgármestere, Szabó Ferenc ellen. Szabó, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként jutott mandátumhoz, a hét elején mondott le, akkor arra hivatkozott, hogy ezentúl a kutatói munkájára akar koncentrálni, de azt is hozzátette, hogy a magánéleti problémái is hozzájárultak döntéséhez. Később viszont arról értesültünk, hogy Szabó Ferenc évek óta viszonyt folytat egy most 16 éves lánnyal
2017.02.07. 14:10

Általános iskolás tanítványával folytatott viszonya miatt kellett lemondania a körmendi KDNP-s alpolgármesternek?

/ közélet /
Szabó Ferenc házassága is tönkrement, a most 16 éves lány szülei feljelentették az 56 éves politikust, mert lehetséges, hogy a viszony még a lány gyermekkorában kezdődött.
, ezért kellett lemondania.

Úgy tűnik, cikkünk hatalmas vihart kavart Körmenden, hiszen reggelre elárasztották szerkesztőségünket a különböző szervezetektől érkező közlemények. Azt viszont meglepődve láttuk, hogy az e-mail-rengetegben hiába kerestük a Fidesz, vagy a KDNP reagálását, tőlük ezidáig csak csend érkezett.

Illusztráció
fotó: Mészáros Zsolt
Legelőször a Jobbik körmendi alapszervezetének közleménye futott be hozzánk, nekik ez volt a mondanivalójuk a dologról:

A Jobbik közleménye

Hívja vissza a városvezetés a méltatlanná vált képviselőt!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Körmendi Alapszervezete a tegnapi napon meglepetéssel értesült róla, hogy lemondott Szabó Ferenc alpolgármester, aki 19 éve töltötte be ezt a pozíciót és 1994 óta tagja a körmendi képviselő-testületnek. A különböző internetes médiumokban megjelenő információk alapján az is világossá vált, hogy lemondásának mélyebb okai lehetnek, hiszen alpolgármesteri tisztsége mellett a helyi KDNP-ben betöltött tisztségeiről is lemondott és azt is megerősítette, hogy függetlenként továbbra is képviselő kíván maradni. Ekkor még titkon reméltük, hogy lemondásának nincs köze a városban hetek óta terjedő szóbeszédhez. A mai napon azonban a nyugat.hu-n megjelenő cikk után egyértelművé vált, hogy a szóbeszédnek lehet valóságalapja, miszerint a képviselő viszonyt folytatott korábbi diákjával, mely ügyben feljelentették, az eljárás tényét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Ezek után úgy gondoljuk, Szabó Ferenc méltatlanná vált képviselői feladatának ellátására!

Felszólítjuk Bebes Istvánt és a helyi Fidesz-KDNP frakciót: öntsenek tiszta vizet a pohárba! Miért nem tárták azonnal az ügyet a nyilvánosság elé, amikor tudomásukra jutott? Miért nem közölték már tegnap Körmend város lakosságával a lemondás valódi okát? Kívánnak-e tenni valamit, és ha igen, mit, hogy egy ilyen ember ne lehessen a körmendi képviselő-testület tagja?

Egyben felszólítjuk Szabó Ferencet is, mivel méltatlanná vált a képviselői mandátumára, hogy mondjon le!

Jobbik Magyarországért Mozgalom Körmendi Alapszervezete

Aztán a Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom közleménye érkezett meg:

A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom közleménye

A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint kevesebb undorító dolog van, mint amikor egy jóval idősebb férfi kikezd és kihasznál egy nála jóval fiatalabb, szinte gyermekkorú lánnyal hatalmi helyzetből. Egyszerűen gyomorforgató, hogy ilyen Magyarországon megtörténhet. Felháborító, hogy ez az ember Körmend város kereszténydemokrata alpolgármestere lehetett. Egy olyan párt helyi erős embere, aki nap, mint nap hirdeti a család és a gyermekek fontosságát. Felszólítjuk a KDNP-t, hogy határolódjon el Szabó Ferenctől és kérjen bocsánatot a körmendiektől, hogy egy ilyen embert rászabadított a városra!

A következő az MSZP volt:

Az MSZP Körmendi Szervezetének közleménye

Az MSZP Körmendi Szervezete megdöbbenéssel és felháborodással értesült Szabó Ferenc, körmendi KDNP-s alpolgármester, önkormányzati képviselő magánéleti botrányáról. Felszólítjuk a volt alpolgármestert, hogy az ellene felhozott vádak alól tisztázza magát, vagy mondjon le összes közéleti megbízatásáról!

Ha ezt nem teszi meg, felszólítjuk a KDNP vezetését, hogy nevezettet hívja vissza az önkormányzati tisztségeiből és határolódjon el tőle!

A Vas Népe tegnap délután jelentetett meg egy cikket, amiben a viszonyról úgy írnak, mint egy hollywoodi love story-ról. A lap úgy tudja, hogy Szabó Ferenc megkérte a 16 éves lány kezét, miután a lány apja felelősségre vonta a volt alpolgármestert. Az írják, hogy Szabó meg akarja várni, amíg a lány nagykorú lesz és leérettségizik, csak ezután venné feleségül.

Aztán megérkezett az Együtt is:

Azonnal távozzon a közéletből az erkölcstelen körmendi tanár

2017. február 8. – A lehető leggyorsabban mondjon le minden közéleti tisztségéről a körmendi Szabó Ferenc, aki egy általános iskolás tanítványával tartott fenn szeretői viszonyt. Tettét semmivel sem magyarázhatja, méltatlan minden jó ízléshez, de még az általa képviselt keresztényi erkölcsökhöz is.

A gyerekeink azért járnak iskolába, hogy ott a pedagógusok tanítsák, neveljék őket. Ehhez elengedhetetlen, hogy a gyerekek, a szülők és a pedagógusok bízzanak egymásban. Az a pedagógus, amelyik ezt a bizalmi viszonyt kihasználja, nem csupán egy rettentően aljas bűncselekményt követ el, hanem a szakmájának alapelveit is szembeköpi. Ezzel a tettével ráadásul rombolja az egész oktatási rendszerbe vetett bizalmat is.

Mit gondolhatnak a körmendi szülők, amikor reggel elengedik a gyerekeiket az iskolába, ha ilyen előfordulhat? Az Együtt felszólítja Szabó Ferencet, hogy azonnal távozzon a közéletből és adja vissza képviselői mandátumát, amihez méltatlanná vált. Fidesz-KDNP-s elvtársai pedig arról adjanak számot adni, miért nem távolították el maguk közül azonnal, amikor a botrányról hetekkel ezelőtt terjedni kezdett az információ Körmenden.

Varga Tamás
az Együtt választókerületi elnöke
Szombathely

Röviddel három óra után megérkezett a Fidesz és a Fidelitas körmendi szervezetének a közleménye is:

Sajtóközlemény Szabó Ferenc ügyében

Szervezeteink meglepődve értesültek Szabó Ferenc volt körmendi alpolgármester magánéletét érintő híresztelésekről, mely szerint egy fiatalkorú lánnyal folytatott szerelmi viszonyt.  A politikus a politikai és erkölcsi felelősséget vállalva hozott egy döntést, mely szerint lemond az alpolgármesteri, valamint a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság elnöki posztjáról, és független képviselőként folytatja a politizálást, amivel bebizonyította, hogy nem futamodik meg a felelősség elől.

Biztosak vagyunk abban, hogy amennyiben a rendőrségi nyomozás során bebizonyosodik, hogy a KDNP-s politikus törvénysértést követett el megteszi azokat a további lépéseket is, amelyeket szervezeteink elvárnak tőle. Amíg azonban a rendőrségi nyomozás tart mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Körmend, 2017. február 8.

Fidesz és Fidelitas Körmendi Szervezetei

A Pro Körmend közleménye

Pro Körmend Városszépítő Egyesület felszólítja SZABÓ FERENCET, városunk volt Keresztény Demokrata alpolgármesterét a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági bizottság volt elnökét, hogy azonnali hatállyal mondjon le önkormányzati-képviselői tisztségéről!

Amennyiben igaz a médiák által leközölt cikkek Szabónak nincs helye Magyarország közéletében. Hírek szerint Szabó Ferenc - városunk KDNP-s ex alpolgármestere - több éve molesztál egy kiskorú lányt és Szabó Ferenc ellen a kislány szülei feljelentést tettek a szombathelyi rendőrkapitányságon. Szabó EXALPOLGÁRMESTER MOST LEGYEN FÉRFI és távozzon a közéletből!

Az ügy ugyanakkor több kérdést is felvet:

 • szülők 2017 január elején végső elkeseredésükben felkeresték Bebes Istvánt, városunk polgármesterét. A szülőket a polgármester Molnár Dániel - városi sajtófőnökkel - közösen fogadta. Az elmúlt egy hónap alatt a szülőket fogadó Bebes István városi Fidesz és Molnár Dániel városi Fidelitasz elnök miért nem tett semmit? Miért nem tettek hivatalból feljelentést? Megint mit akartak elhallgatni? Szabó zsarolja őket?
 • a Körmendi Somogyi Béla Általános iskolában évek óta ismert az igazgatóhelyettes - Szabó Ferenc alpolgármester - hajlama. Az intézmény igazgatója miért nem indított eljárást helyettese ellen?
 • Szülők szóbeli bejelentésére a KLIK miért kért gondolkodási időt, mondván, hogy politikai jellegű ügyről van szó? Miért nem tett azonnal feljelentést?
 • Még a fenti kérdések megválaszolása előtt követeljük a Szabó Ferenc önkormányzati-képviselő lemondását, hisz viselkedésével minden etikai és morális gátat felrúgva, nem csak városunkra, hanem a Magyar Önkormányzatiságra is szégyent hozott!

  Az önkormányzatnak nincs lehetősége visszahívni Szabó Ferencet

  Sem Körmend Város Önkormányzatának sem pedig a KDNP-nek nincs törvényi lehetősége arra vonatkozóan, hogy megfossza képviselői mandátumától Szabó Ferenc volt körmendi alpolgármestert. Az önkormányzati törvény ugyanis nem rendelkezik a képviselők visszahívhatóságáról. A képviselő-testület egyetlen esetben tehetne konkrét lépéseket az ügyben, amennyiben a bíróság jogerősen szabadságvesztésre ítélné a képviselőt szándékos bűncselekmény elkövetése miatt.

  Ebben az esetben ugyanis a képviselő méltatlanná válna a tisztségére, ami a képviselői mandátum automatikus megszűnését is eredményezné. Amíg azonban ilyen helyzet nem áll fenn, addig az önkormányzatnak nincs jogi lehetősége arra, hogy visszahívja a választópolgárok felhatalmazása által mandátumot szerző képviselőt. Szabó egyébként meghozta az erkölcsi és politikai döntést, amelynek értelmében lemondott az alpolgármesteri és Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság elnöki posztjáról, és függetlenként folytatja a politizálást.

  Minden politikai szereplőtől és párttól elvárható lenne ugyanakkor, hogy legalább a legalapvetőbb törvényi rendelkezésekkel legyenek tisztában, ha már nagy nyilvánosság előtt véleményt nyilvánítanak bármely ügyekben.

  Körmend, 2017.02.09.

  Körmend Város Önkormányzata

  A körmendi történelmi egyházak egy közös nyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünkbe:

  A KÖRMENDI TÖRTÉNELMI EGYHÁZAK KÖZÖS NYILATKOZATA

  (református, római katolikus, evangélikus)

  Az elmúlt napok vezető hírei között szerepelt Szabó Ferenc körmendi alpolgármesternek , a KDNP körmendi szervezete elnökének méltatlan ügye. Ezzel kapcsolatosan pártok, szervezetek elítélő nyilatkozataiban gyakran előfordult a kereszténység negatív hírben való feltüntetése.

  Kötelességünknek érezzük tájékoztatni a széles nyilvánosságot, hogy Szabó Ferenc egyik körmendi történelmi egyház nyilvántartásában sem szerepel, tehát egyik felekezetnek sem tagja, ezért határozottan elutasítunk minden olyan megnyilatkozást , amely kereszténységünket az ő bűnös cselekedete alapján kívánja megítélni.

  Körmend, 2017. február 8.

  Hozzászólások (1)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  elbandi: m*g l*l* p*nz*s s*m l*nn* *l*g h*gy m*nd*nk*t m*nd*g t*szt*lg*ss...
  Ezer alatt az új fertőzöttek száma
  miki1950 : N*ncs m*s*, *rb*n t*v*bb h*ly*l. M*nt * L*b*r*l*s *nt*rn*c**n*l...
  A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna
  elbandi: cs*m* t*n*lm*ny v*n, j*p*r*t *l *s l*h*t *lv*sn* * n*t*n, *h*l k...
  Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
  dredd bíró: B* *m ! M*g*nt n*tt * F*d*sz t*m*g*t*tts*g* 6 % -*t. * b*l*ld*...
  A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna
  west: * f*d*sz*s l*b*r*l*s *z *ly*n m*nt * h*s*m*d* v*g*t*r**n*s. V*l*...
  A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna