NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

A szombathelyi stadion kommunikációs cége szerint minden rendben van a szerződésmódosítással

Gyakorlatilag megismételték a városvezetés állításait.

Múlt heti cikkünk

2017.07.14. 18:01

Szombathelyi stadionügy: Mi lehet a valódi oka a határidő meghosszabbításának?

/ közélet 12 hsz. /
Nyilvános dokumentumok cáfolják a városvezetés állításait.
után közlemény érkezett a szombathelyi stadionépítés szerződésmódosításának ügyében. A közleményt nem a városháza és nem a stadionépítő cég adta ki, hanem a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. adta ki. Ez a cég intézi a stadion kommunikációs- és marketingfeladatait, szerződésük 2016. május 2-től húsz hónapra szól, összesen nettó 17,5 millió forintért.

Sajtóközlemény – Jogszerűek a döntések a szombathelyi sportkomplexum beruházás kapcsán

A sajtóban továbbra is megjelenő hazugságok ellenére ismét meg kell erősítenünk, hogy minden rendben a szombathelyi sportkomplexum beruházás körül.

A szombathelyi sportkomplexum beruházást végző társaság működésére irányadó gazdasági társaságok működését szabályozó 2013. évi V. törvény szerint főszabályként minden olyan döntés meghozatala az ügyvezető feladata és egyben kötelezettsége is, amely jogszabály, a létesítő okirat, illetve egyedi alapítói döntés alapján nem tartozik más szerv kompetenciájába.

A tulajdonosi joggyakorló önkormányzat közgyűlése kijelölte azon ügyeket, melyeket a saját döntési kompetenciájában kíván tartani a sportkomplexum beruházás kapcsán, ezek:

 • a kiviteli tervek alapjául szolgáló építési engedélyezési tervdokumentáció: a közgyűlés a 290/2015. (VII. 16.) Kgy. számú határozattal fogadta el;
 • a generál kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési kiírás tervezete: a közgyűlés a 356/2015. (IX.16.) Kgy. számú határozattal fogadta el;
 • az üzemeltetési tanulmány elfogadása: 391/2016.(Xll.15.) Kgy. számú határozattal fogadta el.
 • Továbbá a társaság hatályos alapító okirata (elfogadva a 609/2013. (XII.12.) Kgy. sz. határozattal) taxatíve kijelöli azon kérdéseket, amelyek eldöntése alapítói hatáskörbe tartozik, ezek között a szerződés módosítással kapcsolatos döntések meghozatala nem szerepel.

  Ezzel egyezően a társaság 370/2015. (XII.7.) GVB határozattal elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatának 3.1.1 pontja az alábbi rendelkezéseket tartalmazza:

  3.1.1. Az ügyvezető az alábbi feladatokat látja el:

 • a szerződések megkötése, kötelezettségvállalásokkal kapcsolatos jognyilatkozat megtétele,
 • a Társaság működése során a beruházás megvalósításához szükségessé váló közbeszerzési és hatósági eljárásokban való közreműködés,
 • a közbeszerzési eljárást lezáró döntések meghozatala.
 • Fentieket figyelembe véve a szombathelyi sportkomplexum beruházáshoz kapcsolódó, kivitelezési és tervezési szerződés megkötése és módosítása is egyértelműen az ügyvezető hatáskörébe tartozik!

  A kivitelezési szerződés módosítás jogszerűen többlet műszaki tartalom megvalósítására történt meg a támogatási szerződéssel egyezően, melynek megvalósításának többlet időigénye van 49 nap. Ez a beruházás kapcsán olyan többlet műszaki tartalom megvalósítását jelenti, ami korszerű, a kor igényeinek megfeleltethető, elvárt minőségű infrastruktúra-elemek, felszerelések, berendezések beszerzésére, bérlői területek, illetve konyhatechnológia kiépítésére irányul, figyelembe véve a sportkomplexum hasznosítását és minél gazdaságosabb üzemeltethetőségét.

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  SvjC21: N*k*m k*t f*gg*b*n l*v* r*nd*l*s*m v*n j*l*nl*g. * l*g*t*ls* *d*...
  Kínából rendelne? Júliustól mindenképpen adót kell fizetnie utána
  belabo: N* n*zz h*tr* :-)...
  Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
  Macoka: H*ll*tt*m *gysz*r "*n*k*ln*". *kk*r k*k*pcs*lt*m * r*d**...
  Pápai Joci sürgősségire került poszt-Covid tünetekkel
  Franko: *s k* * f@sz*m *z * k*kêny,h*gy *ly*n f*sz* k*s h*r l*tt b*l*l* ...
  Kökény Attila: „Nem szeretem az oltásellenes megjegyzéseket”
  iszek: P*t*ns: cs*l*kv*k*p*s, j*m*d*. * h*rm*d*k j*l*nt*s: n*mz*k*p*s,...
  528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt