NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Szombathelyi fából vaskarika - Sajtóközlemény

Idén júniusban a Nemzeti Együttműködés keretében a szombathelyi Fidesz frakció úgy döntött, hogy 20 év után ne közvetítse a városi televízió a szombathelyi közgyűlést. A fideszes képviselők, élükön Puskás Tivadar polgármesterrel nagyon elégedettek voltak magukkal, és örömükben még igazat is mondtak. Egyetlen ok miatt szüntetik meg a nyilvános ülés közvetítését: az ellenzék ne beszéljen sokat.

Felettébb udvariatlan lépés ez, miután 8 évig nekik volt lehetőségük - nagyon helyesen - a nyilvánosság előtt kritizálni az akkori városvezetés elképzeléseit, döntéseit. Ez a demokrácia nevű izé már csak ilyen: el kell viselni, hogy a velünk egyet nem értőknek is van véleménye, és még el is mondhatják (elvileg büntetlenül...).

Most, hogy győzött fülkeforradalom, már ellenvéleményekre sincs szükség, főleg nem a nyilvánosság előtt megfogalmazva, főleg nem élő televíziós közvetítés mellett.

Hiába mondtuk el a júniusi képviselő-testületi ülésen, hogy jogszerűtlen azon döntés, amely szerint a polgármester külön engedélye szükséges ahhoz, hogy a sajtó élőben közvetíthessen az közgyűlésről, természetesen nem hallgattak ránk.

Puskás Tivadar, akinek egyébként őrködnie kellene a városi hagyományok felett, még talán büszke is volt magára, milyen simán, gond nélkül szüntette meg polgármestersége első évében a szombathelyieknek egyébként fontos tájékoztatási lehetőséget. Ez az öröm múlt hétig tartott, amikor rájött Puskás, hogy a nyilvánosságot mégsem lehet kizárni a nyilvános ülésről, ezért úgy döntött, hogy közvetítse a városi televízió a közgyűlést, de ne a televízióban, hanem a neten.

Rendkívül kreatív döntés... Tehát van egy városi televíziónk, ami ebben az évben 65 millió forintjába kerül a szombathelyieknek, amely televízió munkatársai ott lesznek a közgyűlésen, azt élőben közvetítik, de a televízióban már nem mehet le, csak a kevesebbek számára elérhető netes közvetítést teszik lehetővé.

Tehát lesz is közvetítés, meg nem is. Ez aztán a forradalmi megoldás! Így tovább Puskás Tivadar!

dr. Czeglédy Csaba
MSZP-SZTKE
frakcióvezető

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés