NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Szombathelyi fából vaskarika - Sajtóközlemény

Idén júniusban a Nemzeti Együttműködés keretében a szombathelyi Fidesz frakció úgy döntött, hogy 20 év után ne közvetítse a városi televízió a szombathelyi közgyűlést. A fideszes képviselők, élükön Puskás Tivadar polgármesterrel nagyon elégedettek voltak magukkal, és örömükben még igazat is mondtak. Egyetlen ok miatt szüntetik meg a nyilvános ülés közvetítését: az ellenzék ne beszéljen sokat.

Felettébb udvariatlan lépés ez, miután 8 évig nekik volt lehetőségük - nagyon helyesen - a nyilvánosság előtt kritizálni az akkori városvezetés elképzeléseit, döntéseit. Ez a demokrácia nevű izé már csak ilyen: el kell viselni, hogy a velünk egyet nem értőknek is van véleménye, és még el is mondhatják (elvileg büntetlenül...).

Most, hogy győzött fülkeforradalom, már ellenvéleményekre sincs szükség, főleg nem a nyilvánosság előtt megfogalmazva, főleg nem élő televíziós közvetítés mellett.

Hiába mondtuk el a júniusi képviselő-testületi ülésen, hogy jogszerűtlen azon döntés, amely szerint a polgármester külön engedélye szükséges ahhoz, hogy a sajtó élőben közvetíthessen az közgyűlésről, természetesen nem hallgattak ránk.

Puskás Tivadar, akinek egyébként őrködnie kellene a városi hagyományok felett, még talán büszke is volt magára, milyen simán, gond nélkül szüntette meg polgármestersége első évében a szombathelyieknek egyébként fontos tájékoztatási lehetőséget. Ez az öröm múlt hétig tartott, amikor rájött Puskás, hogy a nyilvánosságot mégsem lehet kizárni a nyilvános ülésről, ezért úgy döntött, hogy közvetítse a városi televízió a közgyűlést, de ne a televízióban, hanem a neten.

Rendkívül kreatív döntés... Tehát van egy városi televíziónk, ami ebben az évben 65 millió forintjába kerül a szombathelyieknek, amely televízió munkatársai ott lesznek a közgyűlésen, azt élőben közvetítik, de a televízióban már nem mehet le, csak a kevesebbek számára elérhető netes közvetítést teszik lehetővé.

Tehát lesz is közvetítés, meg nem is. Ez aztán a forradalmi megoldás! Így tovább Puskás Tivadar!

dr. Czeglédy Csaba
MSZP-SZTKE
frakcióvezető

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *g*n, *k*r p*ld*t *s v*h*tn*nk * sz*msz*d*nkr*l, m*rt * l*g*t*ls...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
azazel: Cs*k gr*t*l*ln* t*d*k. M*g t*bb *ly*n k*zd*m*ny*z*s k*ll*n*. Sz*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
crankitup: ...k*v*ncs* v*gy*k, h*gy t* m*ly*n j*g*n m*n*s*t*d *zt *tt k*mm*...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
Kubota: L*h*t, d* m*st Sz*mb*th*lyr*l m*gy * d*sk*rz*s. *nny* *r*v*l p*l...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
spq2s: * v*r*s*n k*v*l* *t*k*t *gy*n*gy l*sz*rj*k? T*dt*d?...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca