NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

MSZP-SZTKE: Nem sikkasztás, hanem hűtlen kezelés

„Álláspontunk szerint a nyomozástól függetlenül megállapítható, hogy Németh Gábor a munkáltatója érdekével ellentétben cselekedett, megsértette a belső szabályzatokat, ezért vele szemben fegyelmi eljárást kell lefolytatni.”

Sajtóközlemény

Nincsen lezárva a büntetőeljárás Németh Gábor, SZOVA vezérigazgató ügyében.

A csütörtöki képviselő-testületi ülés napirendi pontjai között szerepel Németh Gábor, SZOVA vezérigazgató fizetésemelése kapcsán indult vizsgálatról szóló beszámoló.

A júniusi közgyűlésen derült ki, hogy 2009 augusztusában Németh Gábor visszamenőlegesen megemelte a saját havi fizetését anélkül, hogy ezt a Szombathely Megyei Jogú Város képviselő-testülete jóváhagyta volna.

A beszámoló szerint a szombathelyi rendőrség megszüntette a nyomozást arra való hivatkozással, hogy Németh Gábor tette nem bűncselekmény.

A beszámolóban szereplő állítással szemben a tény az, hogy frakciónk nevében panaszt tettem a városi ügyészségen a nyomozás megszüntetése miatt, amely panaszt a városi ügyészség még nem bírálta el.

Mivel van arra esély, hogy az ügyészség a nyomozás folytatására utasítja a városi rendőrséget, továbbá mivel felmerült, hogy nem sikkasztás, hanem hűtlen kezelés történt, álláspontunk szerint a Németh Gábor fizetésével foglalkozó napirendi pontot csütörtökön érdemben nem tudja megtárgyalni a képviselő-testület.

Álláspontunk szerint a nyomozástól függetlenül megállapítható, hogy Németh Gábor a munkáltatója érdekével ellentétben cselekedett, megsértette a belső szabályzatokat, ezért vele szemben fegyelmi eljárást kell lefolytatni. Érthetetlen számunkra, hogyan fordulhatott elő, hogy a közgyűlés döntésével ellentétesen a SZOVA felügyelőbizottsága nem folytatta le a vizsgálatot.

dr. Czeglédy Csaba
MSZP-SZTKE
frakcióvezető

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Kari: N*gy*t *lk*t*tt, s*k*r*s*n k**p*t*tt* * s*j*t d*kt*t*r*j*t. P*rs...
Német külügyi államminiszter: az LMBT közösséget érintő új magyar törvény ellentmond az uniós értékeknek
miki1950 : * sz*jj*s m*g* * f*k* n*ws * cs*szt*t*s**v*l *z *ssz*m*s*s*kk*l...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
miki1950 : V*ssz* b*z*ny, * k*z*pk*rb*! *m*ly*n b*lf*x b*nd*, m*g *z *nkv*...
Német külügyi államminiszter: az LMBT közösséget érintő új magyar törvény ellentmond az uniós értékeknek
crankitup: B*z*ny-b*z*ny...*z *l*ktr*m*s br*ng* s*g*dmt*r*s k*r*kp*rn*k m*n...
Se jogsi, se bukósisak és még ittas is volt a celldömölki motoros
miki1950 : H* *z *gy l*nn* R*zs*k* *kk*r * b*rk*k gr*t*l*ln*n*k N*m*nyn*k, ...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot