NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

A közlekedésről is tárgyalt Vas megyei mérnökökkel Nemény András

Megnézik majd közelebbről, hogyan működik Bécs szupermodern kerülete.

Nemény András, Szombathely polgármestere és Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke munkamegbeszélésen egyeztetett. Szó esett a város mérnöki létesítményeiről, infrastruktúrájáról, s az utóbbi időben a közbeszéd homlokterébe került közlekedési és csapadékvíz-elvezetési helyzetéről – közölte lapunkkal Gombás Mónika, a kamara sajtómunkatársa.

Nádor István szerint sürgetően szükséges az átfogó közlekedési és csapadékvíz-elvezetési terv, és javasolta azt is, hogy a megyeszékhely belterületén a jövőben már ne épülhessen új nyílt árkos csapadékvíz-elvezetés.

Abban mindenki egyetért, hogy nagyon kellene Szombathelyen egy átfogó közlekedési terv
fotó: BZ

Nemény megígérte, hogy a fejlesztési munkáknál - a tervezéstől a műszaki ellenőrzésig - fokozottan számítanak a helyi mérnökökre, mérnökvállalkozásokra.

Aspern
fotó: Pais-Horváth Szilvia

Nádor István megemlítette azt is, hogy a kamara mérnökei a közeljövőben szakmai tanulmányútra utaznak Bécs Aspern városrészébe, ahol kísérleti projektként okos város, ún. „Smart City” épül. Nemény jelezte, hogy szeretné, ha az önkormányzat képviselője is részt venne a programon, hiszen idővel „okosítani” kell Szombathely infrastruktúráját.

A két vezető megállapodott abban is, hogy az általuk vezetett szervezetek közösen köztéri szobrot állítanak Szombathely kiemelkedő szülöttének, Hollán Ernőnek, aki az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc honvédtisztje volt, majd ő alapította a mai mérnöki kamara jogelődjének számító Magyar Mérnök - és Építész-Egyletet.

Bécs Aspern városrészét egyébként lapunk már korábban meglátogatta.

Leesett az állunk, milyen új okosváros épül Bécs szélén, Aspern Seestadtban

240 hektár, nagyjából 340 focipályányi terület Olyan lakókörnyezettel, amely munkát, szórakozást, oktatást és minden mást is kínál, amitől város a város. 20.000 négyzetméteren üzletek, kisboltok, kocsmák és szórakozóhelyek 20.000 lakó 10.500 darab magas minőségű lakás 20.000 új munkahely A mintegy hatmilliárd eurós nemzetközi projekt egy előremutató emberkísérletnek is felfogható, hiszen olyan ultramodern városrészt terveztek Bécsnek, amiről az építészek úgy gondolják, mindent beletettek, amitől élhető egy városi környezet.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen