NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

32 városban tüntetnek a közfelháborodás napján

Hétfőn 18 órától mutatják meg a kormánynak, hogy elegük van a politikai útonállókból. Szombathelyen a városháza előtt lesz a helyszín.
"Fogadjunk, hogy eleged van! Fogadjunk, hogy dühös vagy! Fogadjunk, hogy azért nem tettél eddig semmit, mert azt hitted egyedül vagy! Ez többé nincs így! Mi is itt vagyunk, mi is dühösek vagyunk és addig nem is nyugszunk míg meg nem tisztítjuk a közéletet a politikai útonállóktól! Igazi rendszerváltást akarunk! Csatlakozz! Kattints hogy ott leszel! Legutóbb az mondták 100 ezer hangja nem elég hangos, ezért hozd el barátaidat, kollégáidat, bajtársaidat, családodat! Keltsd fel anyát, apát, kopogj rá tesóra, csengess fel a nagybátyádhoz, hívd le a uncsi tesót, told ki a nagymamát, mert Magyarország ti vagytok!"

A V mint Vas Facebook-közösség ezzel a felhívással hívja az embereket a szombathelyi tüntetésre. Itt volt némi előzménye a dolognak, némi rászervezés

2014.11.12. 15:29

Titokzatos szélsőjobbos szervezkedik a szombathelyi tüntetés ellen?

/ közélet 1 kapcs. /
Ugyanarra az időpontra szervez kormányellenes tüntetést, és szidalmazza az eredeti szervezőket.
, aztán visszalépés
2014.11.13. 09:24

Mégsem szervez tüntetést Szombathelyen a titokzatos szélsőjobbos

/ közélet 2 hsz. 1 kapcs. /
Nekünk küldött üzenetében arra biztat, hogy hétfőn mindenki maradjon otthon és nézzen tévét. Közben ismét megváltoztatta a nevét.
színesítette az elmúlt napokat.

Galériánk az október 30-i, szombathelyi tüntetésről
fotó: Bonyhádi Zoltán

A szombathelyi tüntetést egyébként ugyanaz a csoport szervezi, mint az október 30-i, sikeresnek mondható demonstrációt

2014.10.30. 17:50

Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan

/ közélet 68 hsz. /
Munkatársaink a helyszínen izzítottak stílszerűen Facebook Messengert és Gmailt, hogy mi itt a stúdióban élőben figyelhessük a történéseket. Szöveg, képek, videó!
, az akkori szervezők indították el a V mint Vas közösséget a Facebookon .

Szombathelyen, tehát hétfőn, 18 órakor kezdődik a kormányellenes tiltakozás a városháza előtt. De ez nem egyedi esemény, az országban több mint 20 városban, és külföldön is lesznek demonstrációk, ugyanebben az időpontban és ugyanezzel a mondanivalóval.

Mi ott leszünk a szombathelyi és a budapesti tüntetéseken is, mindkét helyszínről percről-percre tudósítással és friss fotókkal jelentkezünk. Tehát hétfő, 18 óra, a közfelháborodás napja.

A szeptember 17-i tüntetések helyszínei
fotó: Forrás: Facebook

Sajtóközlemény a Közfelháborodás napjára bejelentett tüntetéshez

Helyszín: Szombathely, Városháza előtt
(Szombathely, Kossuth L. u. 1 - 3.)

Időpont: 2014. november 17. 18:00 órától

A mostani civil megmozdulásoknak, így a november 17-ére szervezettnek is az a célja, hogy megtegye, amit az ország vezetése nem tesz meg: szabad, demokratikus döntésekre, szabad véleménynyilvánításra és együttes gondolkodásra, cselekvésre bátorítani mindenkit.

Tudatosítsuk városunk, Szombathely és Vas megye lakóiban, hogy igenis képesek a saját hétköznapi életük, sorsuk, hazájuk jövőjének alakítására. Álljunk ki magunkért és egymásért! Mindenki számít, nem csak a haverok, nem csak a bólogatók és tapsolók, nem csak a kormánypártok haverjai, nem csak a felső nem csak a hatalmi elit.

Valódi közéletet követelünk! Elindítottunk egy folyamatot, amelyben a jelenleg elszigetelt, egymásról talán nem is tudó csoportok, közösségek párbeszédet folytatnak, nyitnak egymás felé, tesznek egymásért. Már az első tüntetésen nyilvánvalóvá vált, hogy a lakosságban nagy a feszültség, sok a panasz.

A legszabadabb, legmodernebb, legáltalánosabban használt, ugyanakkor legszemélyesebb magánügyeink egyik színterének is számító internet megadóztatásának abszurd ötlete kirántotta a dugót a palackból. Az emberek felálltak a fotelből, és azt mondták, ne tovább! Nekünk is van szavunk!

A demonstrációk célja az, hogy megerősítsük, valóban így van, így kell lennie!

Nem téveszt meg minket a kormány pillanatnyi visszavonulása! A nagypolitika szereplői megfeledkeztek rólunk. Nem érdekli őket a hétköznapi emberek helyzete, terveik és a céljaik. Félrevezettek, becsaptak minket, és ráadásul arrogánsan, cinikusan ki is nevetnek. A demonstrációkon felemeljük a szavunkat magunkért és egymásért! Állást foglalunk a jogállamiság, a részvételi demokrácia, egy tisztességes parlamentáris rendszer és az európaiságunk mellett. Kiállunk a munka és a tudás becsületéért.

Felszólalunk azokért, akik nem tudják, vagy nem merik képviselni a saját ügyüket, vagy akiket éppen cserben hagyott az állam. Szégyenkezve tekintünk a putyini állam lemásolására, a pluralizmus fokozatos felszámolására.

Elutasítjuk az EU-ból történő kihátrálás politikáját!

Tisztelettel és szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne tenni Magyarországért, és közösséget érez velünk, hajlandó befogadó módon gondolkodni és értelmesen cselekedni! Találkozzunk minél többen november 17-én, a Közfelháborodás napján!

V mint Vas Facebook-csoport

Kapcsolódó

2014.11.13. 09:24

Mégsem szervez tüntetést Szombathelyen a titokzatos szélsőjobbos

/ közélet 2 hsz. 1 kapcs. /
Nekünk küldött üzenetében arra biztat, hogy hétfőn mindenki maradjon otthon és nézzen tévét. Közben ismét megváltoztatta a nevét.

2014.10.30. 17:50

Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan

/ közélet 68 hsz. /
Munkatársaink a helyszínen izzítottak stílszerűen Facebook Messengert és Gmailt, hogy mi itt a stúdióban élőben figyelhessük a történéseket. Szöveg, képek, videó!

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *tt v*lt m*r *z *d*ly*! T*l*n v*g*t *r * m*d*rn g*tt*k k*rsz*k*....
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
west: K**l*m*zh*t*d *z *l*bb**k*t *bj*kt*v*n *s f*gg*tl*n*l: -r*k*rd ...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
realista: K*m*n,*z *sk*l* *s V*z*nt* *tc* k*rny*k* t*l* v*n j*bbk*z*s,*z*z...
Újabb négy szombathelyi útkereszteződés kap tükröt
busman: T*p*rz*k*ln* n*m, d* s*k*t r*h*gn* * h*zz*d h*s*nl* gy*k*r*k*n *...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
realista: T*gn*p H*rn*d* Zs*lt *z *TV-b*n m*r sz*nt* k*sz ,*ld*nt*tt t*nyk...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"