NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Felfüggesztettet kaphat a Vas megyei postai alkalmazott, aki közel 300 ezer forintot sikkasztott

A Sárvári Járási Ügyészség sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a postai szolgáltatást nyújtó cég alkalmazottjaként dolgozó nővel szemben, aki a vád szerint 2018 augusztusától 2018. október végéig 9 sértettől összesen 267.000 forintot sikkasztott el.

A Vas Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott egy Vas megyei városban dolgozott az egyik a postai szolgáltatást nyújtó cég alkalmazásában ügyfélszolgálati ügyintézőként. A vádlott munkaköri feladata volt a készpénz-, értékcikk küldemények átvétele, pénzforgalmi befizetések elfogadása, utalványok kifizetése.

A vádlott a sértettek által neki, mint a postai szolgáltató alkalmazottjának átadott, a készpénzátutalási megbízások befizetésére szánt pénzösszegeket átvette, azokat azonban nem továbbította, hanem a pénzt jogtalanul eltulajdonította. A vádlott a készpénzátutalási megbízások törzslap részét nem bélyegezte le, így a bizonylatok érvényesítését nem végezte el és azokkal nem is számolt el.

Ezt meghaladóan a vádlott a szolgáltató cég rendszerén keresztül két személy részére küldött utalványokat nem fizette ki, hanem a nekik járó pénzösszegeket is elsikkasztotta. A vádlott az utalványokat az egyes jogosultak helyett aláírta, ezzel azt a látszatot keltette, hogy a pénz kifizetése rendben megtörtént, majd az ilyen valótlan tartalmú utalványokat felhasználta.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, és foglalkozás gyakorlásától eltiltás kiszabását indítványozta.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: *n cs*k *zt m*nd*m, l*h*t *tt t*lt*k*zn* *z *ngy*n*s t*szt, m*g ...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
rheingold1926: N*m k*r** *z m*g?...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
Katka: T* m*gy*r*z*d * f*l*l*l*n k*rm*ny b*z*ny*tv*ny*t? K* k*rt *rr*? ...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
joska01: F*lr**rt*sz-*ng*m n*m z*v*r,h*gy n*k*d *z * v*l*m*ny*d,h* 100x l...
Zacher etikája
Ddd911: *rr*l n*m *s b*sz*lv*, h*gy *gy*s v*kc*n*r*l *zt s* t*dj*k *ld*n...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója