NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Kőszegen már riasztották a tűzoltókat, mert kiöntött a Gyöngyös

Szombat délutántól nagy mennyiségű eső esett a vízgyűjtőkre és jelenleg is folyamatosan esik. A tegnapi csapadék miatt intenzív emelkedés kezdődött a Rába vízgyűjtő vízfolyásain. Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a folyón Szentgotthárdnál, majd este másodfokúra változtatták. Megemelkedett a Gyöngyös patak vízszintje is.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság védekezési felkészülést végez az állami védtöltéseken, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig felkészíti Kőszeg, Sorkikápolna, Sorkifalud,  valamint Zsennye településeket az esetleges önkormányzati védekezésre.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a katasztrófavédelmi megbízottak helyszíni szemléket tartanak a Sorok-Perint mellett fekvő településeken, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség pedig a Rába és a Pinka patak közelében található településeken tart figyelőszolgálatot.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Rába folyó tetőzése Szentgotthárdnál a ma esti órára tehető, elsőfokú árvízvédelmi készültségi szint körüli vízszinttel, holnap este pedig másod- és harmadfok közötti tetőzésre számítanak Körmend térségében. A víz Körmendnél várhatóan elönti az ártéren fekvő kiskerteket. A várható helyzetről a katasztrófavédelmi megbízottak tájékoztatták Körmend lakosságát.

A nagy mennyiségű csapadék miatt ma délelőtt Kőszegen volt szükség a tűzoltók beavatkozására. A Borostyánkő utcába riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat, ahol elöntötte az utat és hat házat veszélyeztetett a víz. Az átereszt ideiglenesen elbontottak, így szabad lefolyást biztosítottak a víz számára, és megakadályozták, hogy elérje a lakott területeket. A vízszintemelkedés miatt lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: *z *j *rk*t*n*k, *k*k*t R*zs* Sz*l*rd k*pz*tt k*, v*n*lt*k *l*kz...
Különös fények Szombathely egén
fgzb: N*m k*t*l*z* *tt sz*nv*dn*d. ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
Paulus_Maior: *S...? N*ncs *tt s*mm* l*tn*v*l*, *z *tt "m*gy*r*rsz*g&#34...
Több pénzt kapott az államtól Mészáros egri hotelje, mint maga Eger
Paulus_Maior: * FR*NCB*, h*t*k *t* n*m s*k*r*l c*lsz*m*lyn*k v*l*sz*ln*m! T*...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
demoktatorovm: N*m *rt*l*k M*k*! H*sz*n n*m *s r*g*sztr*lt*l......
Mikortól ad védettséget az orosz vakcina?