NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Soron kívül újították fel a kőszegi polgármester házához vezető utat

A kőszegi Királyvölgyben épül a város polgármesterének háza, ahová frissen felújított út vezet és a közműveket is kiépítették. A terület többi részén viszont áldatlan állapotok vannak. Egy egyesület feljelentést tett az ügyben.

A kőszegi Királyvölgy családi házas terület, a városközponthoz közel fekszik, de igazi zöldövezet. Éppen ezért a város Rózsadombja lesz majd valószínűleg, tény, hogy gyönyörű a természeti környezet. A terület viszont eléggé rendezetlen, aminek egyik oka, hogy az építkezések jó része még tart, de a látvány alapján itt igazi zöldövezeti villanegyed alakul majd ki.

Az önkormányzati beruházásokat bonyolító cég építi a házat

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy itt épül a város jelenlegi polgármesterének, Huber Lászlónak a háza is. Amivel még nincs is probléma, viszont az elmúlt hetekben a házhoz vezető egyik utat leaszfaltozták, miközben a negyed többi utcája még terepjáróval is nehezen járható, a mostani esős időszakban pedig állandósult a sártenger. Az építkezéshez egyébként elkészült már a szennyvízcsatorna, és egyéb közművek, mint pld. kábeltévé nyomai is láthatóak. A terület többi részén nincs sem csatorna, sem kábelcsatlakozási lehetőség.

A felújított út a polgármester épülő házához vezet
fotó: Mészáros Zsolt

Kőszeg útfelújítási koncepciójában egyébként nem szerepel a nevezett utca, a testületi határozat egyedül a Hegyalja utca burkolatfelújítását nevesíti. Igaz, van egy 12.5 millió forintos keret a mezőgazdasági utak felújítására. Ez az utca azonban biztosan nem tartozik a mezőgazdasági utak közé.

A képviselő-testület határozata innen letölthető .

Csak kivételes esetekben építenek családi házat...

Kondics Imre, az Alpokalja Zöldek Közhasznú Egyesület elnöke aztán a városban terjedő egyéb hírekről is beszámolt. Mint mondta, többen tudni vélik, hogy a polgármester építkezésével kapcsolatban nincs minden rendben. A kivitelező az a cég, amely a város önkormányzata által megrendelt építőipari munkákat végzi. Az interneten megtalálható referenciamunkái között pld. étterem, szálloda, irodaépület építése, felújítása, parkok kialakítása található, de nem szerepel családi ház építése.

A többi épülethez ilyen utak vezetnek
fotó: Mészáros Zsolt

A cég a polgármester házán kívül csupán egy családi ház kivitelezését vállalta, az Őrség nemzeti Park akkori igazgatójának a házépítését. Az építési engedélyeken szereplő dátumok szerint ugyanebben az időben építette a cég Kőszegen a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontot, amelyhez pályázati támogatást is kapott a város.

Csupán véletlen a sok egybeesés?

Kondics szerint a városban arról is beszélnek, hogy a polgármesteri építkezés egyes szakaszai is mindig éppen arra az időpontra estek, amikor hasonló önkormányzati beruházások történtek, például a bölcsőde építése.

Úgy tudjuk, korábban a polgármester azt mondta, a házat nem ő építteti, hanem az élettársa, a hölgy nevén van a ház. De ebben az esetben is érdekes a dolog.

A polgármester háza
fotó: Mészáros Zsolt

Természetesen megpróbáltuk Huber László véleményét is kikérni, telefonon azonban, többszöri kísérlettel sem sikerült elérnünk a polgármestert. Így végül e-mailben tettük fel neki kérdéseinket, levelünkre azonban bő egy hét alatt sem érkezett válasz.

Kondics Imre elmondta, hogy a felmerült gyanús körülmények miatt az Alpokalja Zöldek Közhasznú Egyesület közérdekű bejelentést tett az APEH-nél és a rendőrségnél.

Kapcsolódó

2010.02.17. 12:33

Vita a kőszegi egészségházról

/ közélet 2 hsz. 2 kapcs. /
Egy vállalkozás egészségházat építene Kőszegen. Az egyetlen szépséghiba az oda tervezett patika, ami tovább rontaná a kisváros gyógyszerészeinek amúgy sem rózsás helyzetét.

2009.06.30. 07:00

Olcsó lakások, irodák a rokonoknak – Ingatlan panama Kőszegen (frissítve)

/ közélet 17 hsz. 1 kapcs. /
Hárommillióért lakás Kőszeg óvárosában? Lehet annak, akinek testvére önkormányzati képviselő, és az illetékes bizottság elnöke. A rendőrség nyomoz a kőszegi ingatlanügyben.

2008.03.24. 23:39

Ledózerolták a kőszegi Posztógyár tornyát - az utolsó képek

/ könnyű /
Országos botrány kerekedett a lebontott víztornyból. A "tettes" nevét senki sem tudja, vagy akarja kimondani.

Hozzászólások (29)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h**b* m*ntr*zz*k f*ly*m*t*s*n h*gy *lt*tt *gy*n*gy f*rt*z, *tt*l...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
elbandi: j*h h*t *k* cs*k * m*d**b*l t*j*k*z*d*k *zt *r*k m*gl*p*t*s*k. :...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról
belabo: S*jn*l*t*s *z *s*t, v*l*j*b*n *zt m*t*tj*, m*nny*r* t*j*k*z*tl*n...
Meghalt a férj, a bank hagyatéki számlára rakta át a pénzét, amihez az özvegy most nem férhet hozzá
elbandi: > cs*k s*m*n j*nn* *gy k*rm*ny, *m*ly*k n*m r*b*lj* sz*n*sz*t *z...
A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött
belabo: *k*n*k k*t*l*z* f*z*tn* * h*lyj*gy*rt, *z n*h*zm*ny*zh*t*, h*gy ...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról