NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Döntött a kőszegi képviselő-testület: kivizsgálják a polgármester érintettségét a Kastélykert lakópark új parkolóinak ügyében

Ha tudják bizonyítani személyes érintettségét, komolyan megütheti a bokáját Huber László.

Ahogy azt egy héttel ezelőtt is megírtuk , nem csitulnak a kedélyek a kőszegi lakópark ügyében. A múlt heti sajtótájékoztató után most csütörtökön, március 28-án nyilvános ülést tartottak, de ez sem zajlott le zökkenőmentesen.

A március 7-i botrányba fulladt kőszegi testületi ülés – ahol egyébként a Kőszeg településrendezési eszközeinek módosításáról szóló napirendi pontot is tárgyalták – után a Kastélykert lakópark lakóinak érdekeit képviselő ügyvédet, Dr. Szendrő-Németh Tamást a csütörtöki ülésen sem engedték felszólalni, ezért Rába Kálmánt, a Jobbik kőszegi önkormányzati képviselőjét és Vas megyei elnökét kérte meg, hogy olvassa fel kérelmét.

Ezt szerette volna elmondani az ülésen.
fotó: Nyugat.hu

A történet egyébként röviden az, hogy a lakópark lakói azért kérték fel az ügyvédet, mert a tudtuk nélkül kivágtak a központi parkból jó néhány fát és több mint 10 méter szélességben lekavicsozták a park területét is. Az út másik oldalán ugyancsak letérköveztek egy részt, pont a polgármester lakása előtt, ami korábban bicikliút volt. Mindezt azért, hogy új parkolókat építsenek. A lakók úgy tudják, hogy bár még csak készül a parkoló, a polgármesternek két helye is lesz. A baj pedig az, hogy nem tájékoztatta a testületet, hogy érintett az ügyben, viszont törvény is kimondja, hogy akinek van érdekeltsége egy adott témában, az nem szavazhat.

Huber és Szendrő között az alábbi párbeszéd zajlott a március 7-i testületei ülésen:

SZNT: Nem lesz Önnek ott parkolja?
Huber: LEHET HOGY LESZ...
SZNT: Hát előbb mondta, hogy lehet, hogy lesz önnek ott garázsa
Huber: Miért ne lehetne? Bárkinek lehet.
SZNT: És erről nem akarta tájékoztatni a képviselő testületet?
Huber: NEM
SZNT: NEM?
Huber: NEM

Ezért most a képviselő-testület is megszavazta, hogy vizsgálják ki a történteket. Ha kiderül, hogy a polgármesternek volt érdekeltsége a parkolók létesítésében, akkor fizetésének akár 25%-át is elveszítheti, és a képviselő testület új határozatot hozhat az ügyben.

Szendrő a következő nyilatkozatot közölte lapunkkal:

A kőszegi városvezetés ismét megcsúfolta a demokratikus alapértékeket, amikor már másodszorra tagadták meg a kőszegi polgároktól, hogy képviseljem érdekeiket a testületi ülésen. Álságos Huber László polgármester és Básthy Béla alpolgármester eljárása, amikor megszavazták a lakóknak a polgármester személyes érintettségének kivizsgálására vonatkozó kérelmét, azonban szándékosan megakadályozták, hogy a képviselő testület előtt szóban elmondhassam a polgármester személyes érintettségét bizonyító érveket.

Tekintettel arra, hogy nem kaptam szót, és nem akartam táptalajt adni a botrányokozásra hamisan hivatkozó, és azt kiprovokálni szándékozó városvezetésnek, ezért felkértem Rába Kálmán képviselőt, hogy olvassa fel a lakók képviseletében írt, a képviselő testületnek szóló beszédemet.

Mi sem jellemzi jobban a városvezetésnek a lakók problémáihoz való hozzáállását, mint Kiss Péternek, a körzet képviselőjének a magatartása, aki mindkét ülésen látványosan kivonult a teremből, ezek szerint ő így képviseli azok érdekeit, akik megválasztották. Bár őt sikerült egy másik képviselőnek messze alulmúlnia, Tóth Gábor azzal büszkélkedett a Facebook-oldalán, hogy a polgármester pakolója helyett inkább a kertjében fog méheknek darázsgarázst építeni, mindezt természetesen az adófizetők pénzén végzi önkormányzati képviselőként.

Básthy alpolgármester érdekes módon már a szavazást és a vizsgálatot megelőzően kommentálta a lakók kérelemében foglaltakat, melyek során megjegyezte, hogy folyamatosan tényként állítom a polgármester személyes érintettségét, amire válaszul felhívtam a figyelmét arra, hogy nézze vissza a korábbi képviselő testületi ülésről készült videót, ahol a polgármester beismerte a személyes érintettségét. Ezt követően Básthy hozzám intézte az alábbi kérdést a polgármester személyes érintettségével kapcsolatban:

Nem kezeli tényként?

Erre azt válaszoltam, hogy ha a polgármester valamit beismer, akkor azt önöknek is tényként kell kezelni, nem csak nekem. Ezt követően sütötte el Básthy a nap poénját, amikor közölte, hogy mélységesen elszomorítja, hogy engem megint nem érdekel a képviselőtestület eljárásrendje. Ekkor megkérdeztem tőle, hogy akkor miért tesz fel nekem kérdést? (Nyilvánvaló, hogy ha kérdést intéz hozzám az alpolgármester, akkor arra válaszolni fogok, ami után meglehetősen vicces arra hivatkoznia, hogy megsértem az ülés rendjét azzal, hogy válaszolok) Ezek után Básthy hozzátette, hogy

Nem kérdeztem az ügyvéd Urat ismételten.

Azt hiszem erre szokták azt mondani, hogy nem hátrány, ha az embernek működik a rövid távú memóriája, még szerencse, hogy a videofelvétel ez esetben sem hazudik, ellentétben Básthyval.

A videó felvételt azért készítettem a testületi ülésről, hogy a kőszegiek saját szemükkel láthassák, hogy az általuk megválasztott képviselőket mennyire nem érdekli a problémájuk, és hogyan próbálják megakadályozni, hogy az igazság kiderüljön. Nem véletlenül hívtam fel a képviselő testület figyelmét arra, hogy a polgármester személyesen több lakóval is tárgyalt a parkoló ügyében, ezért még csak véletlenül se próbálják meg a bizottsági vizsgálat során elsikálni az ügyet!

Kapcsolódó

2018.12.11. 07:24

Kivágott fák, engedély nélküli parkolók - ez osztja meg a kőszegi lakóparkot

/ közélet gal. 2 hsz. /
Azt is furcsállják, hogy épp a kőszegi polgármester ingatlanja előtt akarnak új parkolókat létesíteni. A lakópark ügyvezetője szerint páran keltik a feszültséget, feleslegesen.

2019.03.11. 07:26

Lakóparki zöldövezet kontra polgármesteri parkoló - Botrány a kőszegi testületi ülésen

/ közélet 10 hsz. /
Botrányba fulladt a kőszegi testületi ülés. A lakókat képviselő dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd nem kapott szót Huber László polgármestertől.

2019.03.22. 07:48

Nem csitulnak a kedélyek a kőszegi lakópark ügyében, a polgármester fizetése is bánhatja a dolgot

/ közélet 9 hsz. /
25%-kal csökkenthetik a polgármester fizetését, ha kiderül, hogy valóban érintett a lakóparkban tervezett parkolók ügyében.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mape55: V*lt*k h*d f*l*j*t*s*k *s *s *z*k *lm*r*d*s* *s m*nd*n *dd*g* h*...
Riasztó állapotban van Szombathelyen a Kodály Zoltán utcai híd
Safranek Úr: M*g*rd*ml* *z * h*gy*s *rsz*g. *z *ly*n, m*nt * sz*c**l*zm*s *l*...
Kamuprofilos propagandisták akcióznak a szombathelyi politikusok Facebook-posztjai alatt
TheOldBarbers: H* b*mm*g. *s m*gm*gy*r*zz*k. L*h*t s*k*n *gy*n *z*k h*t*s* m*...
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
spq2s: T*r*ny*r* l*ncc*l n*m k*ll*n*? *bb*n * sz*tr*h*dt, l**p*lt v*r*...
Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak
halfarkas: M**l*bb* j*bb*l*st k*v*n*nk n*k*!...
Koronavírusos lett Márki-Zay Péter