NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Kossuth-díjat adna Majkának Lantos Gabriella

„Elvégezte mindazt, amit Müller Cecília hivatalának kellene.”

Rekordot döntött a koronavírus miatt elhunytak

2020.11.21. 09:27

Ezúttal a halottak száma döntött csúcsot: 121

/ covid 19 /
De van 4397 új fertőzött is.
száma: az elmúlt 24 órában 121 beteg halt meg. Így már összesen több mint 3500 halottja van a vírusnak Magyarországon. Rusvai Miklós virológus szerint hamarosan változást tapasztalhatunk a napi adatokban, a meghozott szigorító intézkedések ugyanis éreztetni fogják hatásukat.

Rusvai szerint azért nem látszik a napi adatokban még a meghozott szigorító intézkedések – a kijárási korlátozás és a szigorúbb maszkviselés – hatása, mert ennek van egy átfutási ideje. Erre nagyjából 10 nappal a bevezetés után lehet számítani. „A következő napokban én azt remélem, hogy stabilizálódni fognak ezek a szomorú rekordok, tehát a halottak száma, a lélegeztetőgépen lévők száma és a kórházban lévők száma körülbelül így 100 és 150 között fog mozogni, esetleg néhány napon 100 alá megy majd, de itt a tendenciát kell figyelni, remélem, hogy most megtorpan a növekedés” – mondta az ATV híradójának a virológus.

Pénteken a magát vírusrealistának mondó Gődény György gyógyszerész, aki korábban többször is szkeptikusan fogalmazott a járvánnyal kapcsolatban, az Indexszel közölte: koronavírus-tesztet csináltat. Korábban ugyanis a közösségi oldalakon elterjedt, hogy megfertőződött. Nem sokkal később Majka, aki koronavírus miatt került kórházba, Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben meghívja a Covid-osztályra Gődényt.

fotó: TV2

A zenész videóblogja az ATV Civil a pályán című műsorának felvételén is beszédtéma volt, Lantos Gabriella egészségügyi menedzser szerint ez társadalmi szempontból is kifejezetten hasznos. „Ez az ember elvégezte mindazt, amit Müller Cecília hivatalának meg kellene csinálnia. Én ennek az embernek Kossuh-díjat adnék, mert nem tett senki, de senki annyit azért, hogy a Coviddal kapcsolatos tudás széles körben elterjedjen, mint ez az ember” – mondta Lantos Gabriella.


Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Kari: N*gy*t *lk*t*tt, s*k*r*s*n k**p*t*tt* * s*j*t d*kt*t*r*j*t. P*rs...
Német külügyi államminiszter: az LMBT közösséget érintő új magyar törvény ellentmond az uniós értékeknek
miki1950 : * sz*jj*s m*g* * f*k* n*ws * cs*szt*t*s**v*l *z *ssz*m*s*s*kk*l...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
miki1950 : V*ssz* b*z*ny, * k*z*pk*rb*! *m*ly*n b*lf*x b*nd*, m*g *z *nkv*...
Német külügyi államminiszter: az LMBT közösséget érintő új magyar törvény ellentmond az uniós értékeknek
crankitup: B*z*ny-b*z*ny...*z *l*ktr*m*s br*ng* s*g*dmt*r*s k*r*kp*rn*k m*n...
Se jogsi, se bukósisak és még ittas is volt a celldömölki motoros
miki1950 : H* *z *gy l*nn* R*zs*k* *kk*r * b*rk*k gr*t*l*ln*n*k N*m*nyn*k, ...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot