NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás

Orbán Viktor két hete jelentette be, a részletek most jelentek meg a Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor miniszterelnök július 16-án, szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában jelentette be

07.16. 07:40

Augusztus 1-től indul Magyarországon a harmadik oltás

/ covid 19 16 hsz. /
Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be. Abban egyetértés van, hogy ártani nem árt, így a magyar kormány augusztus 1-től lehetővé teszi ezt.
, hogy augusztus 1-től indul a harmadik oltás Magyarországon, és azt is, hogy kötelező lesz a védőoltás az egészségügyben.

Ma reggelre a Magyar Közlönyben megjelent az erről szóló rendelet.

Ebből kiderül, hogy

a védőoltás felvétele minden még be nem oltott az egészségügyi dolgozónak kötelező (beleértve az alapellátásban, a járóbeteg-szakellátásban, a kórházakban, a mentőknél, a gyógyszerellátásban, a diagnosztikában foglalkoztatott egészségügyi dolgozókat, a betegszállítókat, és a magán egészségügyi szolgáltató által foglalkoztatott egészségügyi dolgozókat is).

Emellett

az oltás kötelező mind az egészségügyi ellátást nyújtó szociális intézmények dolgozóinak, mind a szociális intézményekben egészségügyi ellátást nyújtó dolgozóknak (pl. idősotthonba bejáró orvosoknak).

A még be nem oltott egészségügyi dolgozóknak legkésőbb szeptember 1-ig fel kell venni az oltás első dózisát.

Az egészségügyi szolgáltatók nem hozhatnak létre új jogviszonyt olyan egészségügyi dolgozóval, aki nem veszi fel az oltást és meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.

Az egészségügyi dolgozók kötelező oltását a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is támogatja, és azt az Országos Kórházi Főigazgatóság is indokoltnak tartja mind az ágazatban dolgozók, mind a betegek és a hozzátartozóik egészségének védelme érdekében.

Hozzászólások (19)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés