NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Kiürítették és fertőtlenítették az egyik szombathelyi oktatási központot

Állítólag megfordult itt egy fertőzött vagy fertőzöttel kontaktban lévő személy.

Hétfőn délelőtt érkezett a Nyugat.hu-hoz egy olvasói levél és egy fotó is a Szelestey László utcai Baross Gábor Oktatási Központtal kapcsolatban. Mint azt a levélben írják, augusztus 7-én, pénteken reggel kiürítették az egész épületet, mert az előző héten állítólag megfordult itt egy koronavírus-fertőzött vagy fertőzöttel kontaktban lévő személy.

Az intézményben tartózkodókat az udvarra terelték és azonnal hozzáláttak a termek, folyosók és irodák fertőtlenítéséhez. Olvasónk egy fotót is csatolt leveléhez, mely mint írja, a fertőtlenítés végén készült.

fotó: Olvasó

Olvasónk azt is megemlítette, hogy nemcsak MÁV-os tanfolyamokat, oktatásokat és vizsgákat tartanak az intézményben, hanem különböző OKJ-s képzéseket is. Ráadásul az ország egész területéről érkeznek ide tanulók és oktatók is. Így tehát nem tudni, hogy hova valósi az érintett személy.

Az épületben egyébként állítólag nincsenek érvényben óvintézkedések, a maszkhasználat is csak ajánlott. A fertőtlenítés napján jelenlévőkkel azóta sem közöltek több információt, nem tudják, hogy most mi a teendő akár a teszteléssel, akár a karanténnal kapcsolatban.

Kérdéseinket elküldtük a MÁV-nak és az operatív törzsnek is, de egyelőre még sehonnan nem kaptunk választ. Amint megtudunk bármi fejleményt, közöljük.

Így szól olvasónk levele teljes egészében:

Tisztelt Szerkesztőség!

Csatolva küldök egy augusztus 7-én pénteken délelőtt készült fényképet a Szombathely Szelestey László u. 15 alatti MÁV Baross Gábor Oktatási Központon végzett fertőtlenítésről.

A történet: a reggeli órákban kiküldtek mindenkit az udvarra a tantermekből illetve a kollégiumi szobájából az udvarra, hogy az épületet fertőtleníteni kell, mert a múlt hét során járt egy covid fertőzött, vagy fertőzöttel kontaktban lévő személy az iskola területén. A termeket, folyosókat, irodákat fertőtlenítették ezután. A kép a művelet végén készült. Az intézmény nem csak a vasút részére tart tanfolyamokat illetve oktatásokat, vizsgákat, hanem okj képzéseknek is helyet ad. A tanfolyamokra az ország egész részéből érkeznek hallgatók, oktatók. Az oktatók is járják az egész országot. Éppen ezért nem tudni, hogy Vas megyei volt-e az érintett személy. Az intézményben a maszk használata csak ajánlott. Több információt nem közöltek velünk. A további eljárásról sem tudtunk meg semmit. Tesztelésről, karanténről sem volt szó.

Üdvözlettel:
Egy olvasó

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút