NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Győzelemmel búcsúzott a Körmend az európai kupaporondtól

A kör eleji vereségeket már nem lehetett kijavítani a végén, a körmendi publikumot viszont még kiszolgálták egy szép sikerrel.

Egis Körmend - Landstede Hammers Zwolle 87-80 (18-23, 19-21, 25-26, 25-10)

Nem kezdte jól a meccset a hazai alakulat, amely az első félidőben 14 eladott labdát végett és bár 11 támadópattanót szerzett meg, de csak 2/13 triplát tudott bedobni, valamint nem védekezett túl hatékonyan - a Zwolle 50% felett dobott mezőnyből, háromszor annyi büntetőt harcolt ki és gyakorlatilag végig vezetett, volt közte tíz pont is a második negyedben. A második félidő hétpontos vendégelőnyről indult és ezt követően nagyon hamar eldőlt a küzdelem: a Zwolle egy 9-2-vel nyitott, innentől pedig már masszív fölényben volt a gárda, az MTE nagyon mélyre, 15 pontos hátrányba került.

Körmend-Zwole EC
fotó: Facebook (Egis Körmend)

A harmadik negyed hajrájában aztán váratlanul fordult a kocka, egy 8-0-s rohammal eljöttek a víz alól Varnadóék, innentől pedig már lendületben maradtak: a záró etapban folyamatosan közelítettek, majd szűk négy perccel a vége előtt, 76-76-nál, sorozatban három labdaszerzéssel kiegyenlítettek. Ez pedig további lökést adott nekik, Kastrati triplája után 80-78-ról indult az utolsó két perc, a parádézó hazai védekezés teljességgel leradírozta a pályáról a vendégeket és 68-76 után egy 21-4-gyel (!) zárta a mérkőzést a társaság - ezekkel a szenzációs percekkel végül 87-80-as győzelmet aratott a korábbi nagy hátrány ellenére. Egyénileg Ferencz (16 pont, 6/13 mezőnyből, clutch labdaszerzések és kosarak) és Turner (14 pont, 9 gólpassz) emelhető ki leginkább, de öten is elérték náluk a tízpontos határt és végül 14 (!) labdaszerzést mutattak be - az utolsó percekben abszolút dominálni tudtak.

Szépen búcsúzott az MTE. Helytállt a nemzetközi porondon a szezon folyamán Matthias Zollner együttese, az első csoportkörből való továbbjutás (4-2-es mérleg) után a második kör ugyan a végállomást jelentette a gárda számára, de itt sem vallott szégyent, végül 3-3-mal zárta ezt a fordulót. Ezúttal a gyengébb kezdés nem fért bele, a kör eleji vereségeket már nem lehetett kijavítani a végén, a körmendi publikumot viszont még kiszolgálták egy szép sikerrel - innentől lehet koncenrálni a bajnokságra és a Magyar Kupára, a hazai küzdelmek ugyanis még csak most élesednek...

A Körmend legjobb dobói: Ferencz 16/9, Kastrati 14/6, Turner 14/3

A Zwolle legjobb dobói: Dahlman 24, Walker 21/12, Van Oostrum 13/9 - tudósít a kezdo5.hu portál.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TMiki: "* r*k*n*k v*rb*ssz*t *k*rn*k" J*. L*h*t m*nn* P*k*szt*...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
okidoki: "*k* k*rd*t r*g*d, k*rd *lt*l v*sz *l"...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
okidoki: Sz*jj*rt* k*t h*t* m*g f*l*l*ss*gr* v*nt* * f** *ll*t*l*g*s k*rr...
Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek
okidoki: J*b*r*t! *l*g l*sz. m*h*tsz *s v*ssz*...
Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának
miki1950 : N* k*b*sz*tt v*r*s*zz *s * t*k*r t*rt*j*t sz*dd, h* k*rh*t*m! H...
Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának