NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Először kapott ki otthon a Körmend a bajnokságban

Nyert az erősen tartalékos Pécs.

Egis Körmend - Pécsi VSK-Veolia 79-80 (23-15, 24-25, 21-20, 11-20)

Bajnokság, 18. forduló Körmend, Városi Sportcsarnok V.: Cziffra Cs., Söjtöry T., Boros T. (Dernei G.)

Körmend: Turner 15, Takács -, Edwards 19, Varnado 20/3, Taylor 9. Csere: Kastrati 3, Durázi 4, Ferencz 5/3, Németh 4.

Pécs: Popadic –, Ruják 10/6, Diggs 11/3, Budimir 14/6, Sulovics 6. Csere: Smith 23/12, Pongó 6, Csirics 10/6, Bíró –, Antoni –.

A betegek közül végül Hortin kívül mindenki vállalta a játékot a vendégeknél.

Alig két perc után Sulovics sportszerűtlen faultot kapott egy könyökös miatt. A légiósai által vezérelt Körmend kezdett jobban, Varnado például pillanatok alatt berámolt kilenc pontot. 19-10-nél időt kért Alekszics, de hiába, az olló csak még nagyobbra nyílt. 23-15-ös állással zárult az első etap.

A második negyedben egy perc alatt 5-0-val nyitott a Vasút (összességében pedig 10-0-nál járt), 23-20-nál Zollner kért időt. Csapata 10-3-mal válaszolt, de továbbra is szívósan tapadt a PVSK, amely rendre visszajött három-négy pontra. Mindössze tizenhat másodperc volt vissza, amikor 45-40-nél a játékvezetők Zollner kérésére videóztak, és sportszerűtlen faultot ítéltek Diggs ellen, aki még összeszólalkozott a körmendi trénerrel, amely után mindkét fél technikait kapott, így az amerikai mehetett is zuhanyozni. 47-40 volt az állás a félidőben.

Körmend-Pécs
fotó: BB1.hu

Továbbra is hősiesen küzdött a tartalékos Pécs, két és fél perc után 50-48 szerepelt a táblán. Sőt, Smith 53-53-nál egalizált, a huszonnegyedik percben időt kellett kérnie a Körmendnek. Ezt követően fordult is a kocka. Bíró ellen is sportszerűtlen faultot ítéltek, 61-55-nél Alekszics hívta magához övéit, de a harmadik negyed után 68-60-ra ment az MTE.

A negyvenéves Csirics egy remek csel után szerezte meg második hármasát a meccsen. A hullámzás tovább folytatódott: hol megléptek picit a vasiak, hol visszajöttek a baranyaiak. Négy és fél perc volt hátra, amikor Smith hármasával 73-71-re módosult az állás. Két perccel a vége előtt újabb Smith hármas következett, 77-76. Majd az amerikai sikeres büntetőivel fordított is (77-78). Turner keze sem remegett meg a vonalról, utána viszont elrontotta mindkét együttes a támadását. 79-78-nál a győzelemért támadhatott a Pécs, tizennyolc másodperc volt hátra. Időt kért Alekszics, Pongó pedig ziccerével megnyerte a meccset a hatalmasat küzdő vendégeknek.

Egy másodperc még hátra volt, de Varnado távoli kísérlete már nem ért gyűrűt, így a Körmend elszenvedte első vereségét hazai pályán.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
polgartars: *z * sz*m*r*, h*gy *l*g v*n *nf*rm*c** f*rr*s. M*g sz*m*r*bb, h...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet
duffs: M*c*f*l*!!! N*l*nk *nn*k *z *ssz*gn*k * t*bbsz*r*s*t k*lt*k * m*...
40 millió euróból menti meg Bécs a tradicionális bécsi cégeket
miki1950 : *zt k*tsz*r *s m*g f*gj*k g*nd*ln*, m*rt *nn*k n*gy * r*z*k*j* *...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson