NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Ismét lehet játszótérre menni Körmenden, az idősek otthonában viszont marad a ki- és bejárási tilalom

Majdnem teljesen visszaállt a rend, de a maszk még marad egy ideig.

Hétfőn a kormány feloldotta vidéken a koronavírus miatti korlátozásokat és szigorításokat, ennek apropóján pedig Bebes István, Körmend polgármestere közleményt adott ki a városban újonnan bevezetett enyhítésekről.

Május 5-én, kedden például újra lehet játszótérre menni és a sportpályákat is ismét használatba vehetik a körmendiek, persze csakis a megfelelő higiéniai szabályok betartásával. Viszont az Öregek Napközi Otthonában és az Unger László Idősek Otthonában is marad még a ki- és bejárási tilalom. Tehát, ahogy a közleményben is áll, továbbra is csak a város alkalmazásában álló személyek léphetnek be az intézmények területére.

fotó: Wikipedia/Pan Peter12

Mindemellett szombattól már újra teljes kapacitással üzemel a Városi Piac, vagyis az élelmiszereken és a növényeken kívül már lehet árulni minden más használati eszközt is. Szájmaszkot viszont továbbra is kötelező lesz viselni és a korábban bevezetett látogatási időkorlát is érvényben lesz. Tehát a 65 év felettiek továbbra is kizárólag 10:00 és 12:00 óra között, a fiatalabbak pedig csak 10:00 óra előtt mehetnek a piacra.

„Szeretném továbbá jelezni, hogy a Magyar Kormány döntése értelmében a mai naptól minden boltban és üzletben kizárólag szájmaszk viselésével lehet tartózkodni. Körmenden ez a szabályozás már a hétvége óta életben van, ezért kérek mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a higiéniai és a megfelelő távolságtartásra vonatkozó szabályozásokat!” – zárta mondandóját Bebes István.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jeremias: *z *nt*rn*t n*m f*l*jt: "*r*s p*z*c**k*t *g*rt * sz*c**l*st...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét
jeremias: "K*zv*tl*n *n**s p*nz*kb*l f*gj*k f*lj*szt*n* Sz*mb*th*lyt! ...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét
okidoki: j*zsk*b*ty*m, T*l*d m*st v*l*m* *ly*t v*r*k h*gy * s*j*t d*b*l ...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét
kayes: V*g*gn*zt*m... t*gy*k * sz*v*nkr* * k*z*nk*t: *z *ls* 30 p*rcb*n...
Kikapott Magyarország a címvédő Portugáliától
kovacs_ugynok: N*m l*szn*k t*szt*ss*g*s v*l*szt*s*k. * f*d*sz n*v* k*m*p*rt f*l...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét