NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Férfi kosár EC: a Körmend 22 ponttal győzte le a BK Kijevet

Jó edzőpartner volt a kijevi gárda.

Az már korábban eldőlt, hogy nem juthat tovább csoportjából a Körmend, ennek megfelelően nem bírt komolyabb téttel az összecsapás. A piros-feketék azonban nem vették félvállról ukrán ellenfelüket, három perc alatt 15 pontot "pakoltak" a táblára - a pazar formában pattogtató Varnado két triplát, míg Turner 7 egységet szerzett a korai roham során (15-4). Ez a korán bevitt gyomros meg is roggyantotta a Kijevet, a negyed végére máris 20 pontos hátrányban találták magukat a vendégek - a Körmend első 16 mezőnydobásából 14 sikeres volt (5/5 triplával fűszerezve), a túloldalon 6/22 volt ez a mutató (1/10 tripla).

Körmend Kijev
fotó: Facebook (Egis Körmend)

A folytatásban nem változott a játék képe, a hamar kialakult nagy különbséget tovább tudta növelni Matthias Zollner alakulata - 50-25-nél, majd 60-30-nál is "kétszer ügyesebbek voltak", mint az ukránok. A fordulás után már a 40-et is ostromolta a differencia, ez végül 81-41-nél meg is lett - igaz, utána némileg visszavettek a piros-feketék, de így sem fenyegette semmi fölényes győzelmüket. A második félidő feledhetőre sikerült, nagyon hamar eldőlt ez a derbi - a Körmend végül 50% fölötti triplázással zárt (14/27), jól szolgálta a bajnoki meccsekre való felkészülést a találkozó - írja a kezdo5.hu.

A Körmend legjobb dobói: Varnado 17/15, Turner 17/9, Kastrati 16/6. A Kijev legjobb dobói: Koreniuk 21, Pavlov 12, Kondrakov 11/9.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nirs: N*m *rt*m... * h*n *h*t*tt **sztr**b*n *l*f*rd*lh*t *ly*N? H*l v...
Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt
TörökZo: *! *nny*r* k*ll*m*tl*n*k v*lt*k * k*rd*s**m?...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Kari: *s? *rr* * c*kkr* s*m f*g *ml*k*zn* s*nk* h*ln*p. *gy*n *gy *ln*...
A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
marko1968: T*l*n h* t*szt*ss*g*s f*z*t*st k*pn*n*k * p*st*s*k,k*zb*s*t*k m*...
Ne a postást szidja, ha nem jön időben a levél
fucking: https://444.h*/2019/12/24/*rb*n-v*kt*rr*l-k*v*nn*k-b*ld*g-k*r*cs...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen