NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Gyanútlanul sétálgattunk a szombathelyi Fő téren, aztán egyszercsak freestyle foci!

A srácok Körmendről jöttek, hogy kihasználják a tavaszias időt.

Szerda délután Szombathelyen kifejezetten tavaszias volt az idő, mármint ahhoz képest, hogy október 21-e volt. Hétágra sütött a nap, a szellő is félénken mert hűvös lenni, a merészebbek pedig – talán utoljára ebben az évben – pólóra vetkőzve sétáltak az utcán.

A Fő téren az élet is jobban megmozdult a szokásosnál, két körmendi srác pedig éppen ezt a szerencsés együttállást használta ki, hogy népszerűsítsen egy nem annyira ismert, de rendkívül látványos sportot, a freestyle focit.

Dekázgatni eleve nem könnyű, hát még kézenállva
fotó: Kiss Tamás

Ez kérem szépen flash mob

Nem rosszindulatból vagy szőrszálhasogatásból, de rögtön az jutott eszembe, hogy mostanában tévesen olyan eseményeket is flash mobnak nevezünk, amiket napokkal korábban meghirdetnek és közönséget verbuválnak hozzá.

Na, ezek a srácok tényleg flash moboltak. Lecuccoltak egy padra, berakták a zenét egy mini hangszóróról és elkezdtek gyakorolni. Csak úgy, minden felhajtás nélkül. Aztán mégis lett közönségük.

Voltak, akiket annyira lenyűgöztek a mutatványok, hogy le is ültek a közeli padokra nézni őket, de nem egyszer komplett lánycsapatok cövekeltek le a freestylos fiúk közelében, hogy aztán pironkodva össze-össze súgva csodálják őket.

Akik nem siettek valahová, szinte mind megálltak nézni egy kicsit a műsort
fotó: Kiss Tamás

Engem a srácok leginkább a break táncosokra emlékeztettek, akik csak úgy megjelennek az utcán, kicsapják a magnót és akrobatikus, látványos táncmozdulatokkal szórakoztatják a járókelőket. Csak most bejött a képbe egy labda is.

Ádám és Ádám

Horváth Ádám és Szabó Ádám egyébként Körmendről jött fel Szombathelyre, aminek két oka is volt. Egyrészt népszerűsíteni szeretnék ezt a Magyarországon még nem annyira ismert sportot, másrészt jó, ha megszokják a nézelődőket, mert a versenyeken is közönség előtt kell teljesíteniük.

Ádám és Ádám korábban fociztak, de két évvel ezelőtt beleszerettek a freestyle-ba, most pedig már majdnem minden szabadidejüket ennek a sportnak szentelik. Kérdésünkre elmondták, hogy még nem számítanak profinak, de nagyon eltökéltek, a távlati cél a világversenyeken való részvétel.

Most szeptemberben már láthattuk is volna őket egy budapesti országos bajnokságon, de a járvány miatt ez elmaradt. Ha minden jól megy, decemberben sor kerül a pótlásra.

Mi sok sikert kívánunk nekik, reméljük, hogy hamarosan már nem csak a szombathelyi Fő téren láthatjuk dekázni a körmendi srácokat, hanem valamelyik világverseny pályáján.

Ha még több trükkre kíváncsi, kattintson a képre!
fotó: Kiss Tamás

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?