NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Aki otthon marad, Orbán Viktorra szavaz

Ez volt a többszörösen visszatérő üzenete a kormányváltó tüntetésnek vasárnap Budapesten.

Esélyünk sem volt megközelíteni az Opera környékét a kezdési időpontban, sőt, már kettő utcával lejjebb eltereltek mellékutcákra, hogy aztán onnan kanyarodhassunk vissza az Andrássy útra, ahol tegnap még a fideszesek folytatták szokásos álcivil egészségügyi sétájukat . Megsaccolni nem merjük az ellenzékiek tömegét, de mi ugyanannyira voltunk képesek ötpercenként húsz métert haladni, mint szombaton - az embermassza a Liszt Ferenc tér környékén kezdett csak igazán ritkulni.

A március 15-én elmaradt nagygyűlés pótlékaként pártízezren jöttek el, magyar zászlókkal - bár nem olyan mennyiségben, mint tegnap - és uniós zászlókkal, Szolidaritásos pólóval és DK-s szórólappal, Orbánt Rákosiként feltüntető transzparenssel és Paksos csákóval, a szimbólumok tárháza egészen változatos volt.

fotó: Unger András

A Párbeszéd Magyarország színeiben játszó Barabás Richárd lépett elsőként a színpadra, mint konferanszié. Mi nem láttuk, mert messze voltunk, de a príma hangosítás miatt olyan volt, mintha az utca túloldaláról beszélne a hívekhez. Mégpedig azt, hogy:

"Jogunk van változtatni a dolgokon, mert ez itt a mi hazánk, és ezt Orbán Viktor sem veheti el tőlünk!"

Persze előtte lejátszották még ezt a profin elkészített videót, később meg ennek valamennyi rokonát, az egyes beszédek között:

Kónya Péter (Szolidaritás) közli aztán: jelképes helyszínen állnak most, mert 2012 januárjában itt tüntettek dideregve az alaptörvény ellen, miközben Orbán és talpnyalói bent, az Operaházban ünnepelték

egy új birodalom születését.

Figyelmeztetett: aki nem megy el szavazni, az az Orbán-Simicska rezsimet támogatja, aki a Jobbikra szavaz, az a rezsimet támogató farkasokra szavaz, és hát ugye erre a mutyikormányra sem kéne. Maradnak a kormányváltók.

Orbán menjen keletre, ha akar, mi menjünk nyugatra

Gyurcsány Ferenc még ennél is dörgedelmesebbre próbálta faragni a hangvételt: néha egyenesen rekedten buzdított, többek közt olyanokkal, hogy Magyarországnak egy olyan kormányra van szüksége, ami lehetőséget teremt mindenkinek, függetlenül attól, hova született.

A mostani kormányfő nem ilyen

, ő csak az övéinek teremt lehetőséget, a felkapaszkodottaknak, a sértődötteknek. Ráadásul keletre tart, menjen is nyugodtan, de az országnak hagyjuk meg a nyugati irányt.

Továbbá:

"Van egy álmunk, amiben magyar a magyarhoz lehajol, és nemet mond az önzésre, a haragra, a kivagyiságra."

Gyurcsányt sem láttuk, de szerencsére nem maradt okunk a pánikra, mert megtaláltuk a levitézlett vezért a kezekben:

fotó: Unger András

A volt miniszterelnök azt is eldörögte, hogy a magyar szabadság nem eladó, nem adjuk azt a Fidesznek, mert tartozunk vele magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak.

A szabadságkérdés az őt követő Fodor Gábornál (Liberálisok) is felmerült, aki meg úgy fogalmazott:

a szabadság nem lehet ellenzékben.

Vagyis nem akarjuk a Közgépet, a felcsúti stadiont, az oroszoktól való függést, a megfélemlítést, a Szabadság téri emlékművet, a trafikokat, a nyugdíjunk elrablását, az iskolák átnevelő intézménnyé változtatását, a ránk telepedő propagandát. És persze a választások manipulálását.

fotó: Unger András

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Szabó Tímea kérdésfeltevéssel nyitott: a rendszerváltás óta szabadságra és jólétre vágyunk, de egy ember áll köztünk, tudjuk ugye, hogy ki az? Hát persze hogy tudjuk. De

elvesszük tőle a kormányrudat

, az arany fogkeféjét persze megtarthatja.

A választás szabad ugyan, de nem tisztességes

Ezt pedig már Bajnai Gordon véste az egybegyűltek eszébe. És megismételte a korábban már elhangzottat: aki otthon marad április hatodikán, vagy nem a kormányváltó szövetségre húzza az ikszet, az valójában Orbán Viktorra szavaz. Bármennyire is csábító egy csókolózás a Margitszigeten vagy a kiruccanás a telekre, aki nem akar továbbra is félni, újabb négy éven át, az elmegy, és szavaz a kormányváltásra.

Mesterházy sokat már nem tud hozzátenni az egészhez, de azért még lebolsevikozza Orbán Viktort, merthogy így kormányozza az országot. Vegyük észre továbbá, mondja, hogy két világkép áll szemben egymással: a Fidesz új pártállamot akar, a baloldal pedig köztársaságot, modern, európai Magyarországot. Úgyhogy irány elküldeni

ezt a korrupt bandát a történelem szemétdombjára.

fotó: Unger András

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: T*lj*s*n m*nd*gy, m*ly*k *ld*lr*l k*z*l*t*nk! *z n*m **r*p*! T...
Szombathely legrosszabb utcái: a Dozmat utca, a politikai kátyúk metszéspontja
OhneGetzi: *z * sz*msz*g*b*l *z n*m (!) *z *rsz*g j*v*t sz*lg*lj*, h*n*m * ...
Magyarország elbukta a Norvég Alap 77 milliárdját
OhneGetzi: *nn*k * n*v*rn*k t*l*n f*z*t*st k*ll*n* *dn* *l*sz*r, n*m? *zt*...
Elfogadta a hálapénzt egy nővér, nyomozás indult ellene
OhneGetzi: Sz*n*lm*s krv**rsz*g......
Ujjlenyomatot vett a rendőrség egy átragasztott kormányzati plakátról Pécsen
OhneGetzi: B*sz*lj*nk *nk*bb * k*rh*z* f*rt*z*sb*n *lh*nyt*kr*l, *m*n*k *d*...
Kormány: aki nem oltatja be magát, fizesse a műtét előtti tesztet